Αντιγήρανση δέρματος / Skin boosters - Profhilo®

 skin boosters - profhilo
Το Profhilo® είναι μία κατηγορία μόνο του, καθώς είναι το πρώτο ενέσιμο booster του δέρματος, το οποίο προορίζεται για την αναπλήρωση της χαμένης ελαστικότητας του, παρέχοντας στους ασθενείς μία μοναδική θεραπεία για την αντιμετώπιση της χαλάρωσης και της αφυδάτωσης του δέρματος.

Με τη μοναδική Nahyco τεχνολογία, το Profhilo® χρησιμοποιεί θερμική διασταύρωση (thermal cross-linking) για να διεγείρει τέσσερις διαφορετικούς τύπους κολαγόνου και ελαστίνης, μέσω της βραδέως απελευθέρωσης υαλουρονικού οξέος (hyaluronic acid - HA), το οποίο είναι το κλειδί για την αναζωογόνηση και την νεανικότερη όψη του δέρματος.

Αυτή η διέγερση παρέχει μία σημαντική βελτίωση των ιστών, τόσο σε σφριγηλότητα όσο και σε ενυδάτωση, καθώς δεν “μπουστάρει” μόνο και ενυδατώνει το δέρμα, αλλά αναδιαμορφώνει (remodeling) τους γηρασμένους, πτωτικούς ιστούς - με τις ελάχιστες δυνατές παρενέργειες λόγω της έλλειψης προσθέτων, σε αντίθεση με τα κλασικά ενέσιμα εμφυτεύματα του δέρματος (dermal fillers).

Αυτό είναι που κάνει το Profhilo® μοναδικό, καθώς αντί να χρησιμοποιεί συνθετική διασταύρωση με χημικά, γνωστά ως BDDEs, τα οποία κλασικά χρησιμοποιούνται στα ενέσιμα εμφυτεύματα για να αποτρέψουν την αποσύνθεση του HA, το Profhilo® χρησιμοποιεί μία εξαιρετικά υψηλή συγκέντρωση HA δίνοντας εντυπωσιακά αποτελέσματα στην ποιότητα του δέρματος.

Ενώ δεν δίνει απαραίτητα ογκομετρική ανόρθωση στο δέρμα ή αναπλήρωση του χαμένου όγκου αυτού, όπως κάνουν τα ενέσιμα εμφυτεύματα, εντούτοις αναδημιουργεί όγκο στους ιστούς που το έχουν περισσότερο ανάγκη λόγω της εξαιρετικής του ικανότητας να διαχέεται. Αυτό μεταφράζεται σε εφαρμογή σε περιοχές οι οποίες ήταν δύσκολο να προσεγγίσουμε πριν το Profhilo®, όπως είναι τα χέρια, ο λαιμός και οι βραχίονες.

New Profhilo® Body

Προσφάτως παρουσιάστηκε το Profhilo® Body, το μόνο ενέσιμο προϊόν το οποίο προορίζεται ειδικά για τη θεραπεία της χαλάρωσης του δέρματος του σώματος. Αποτελείται από το ίδιο υψηλής συγκέντρωσης και καθαρότητας υαλουρονικό οξύ όπως το Profhilo® για το πρόσωπο, το Profhilo® Body συμπεριλαμβάνει ένα Body Patch (μάσκα σώματος) για να απαλύνει και να ενυδατώσει το δέρμα μετά τη θεραπεία, καθώς και ένα Body Cream (κρέμα σώματος) για  τονώση, σύσφιξη και ενυδάτωση του δέρματος ως μέρος της καθημερινής φροντίδας του σώματος σας στο σπίτι.

Αυτή η συνδυαστική θεραπεία εξυπηρετεί στο ιδανικό αποτέλεσμα, στοχεύοντας σε εντυπωσιακή αλλαγή στην κοιλιακή χώρα, τους βραχίονες, τα γόνατα ή τα χέρια. Η θεραπεία χρειάζεται από δύο έως τρεις εφαρμογές, με μεσοδιάστημα τεσσάρων εβδομάδων.

The experience

Η ενδεδειγμένη θεραπεία θα καθοριστεί ανάλογα με τις ανάγκες σας κατά την αρχική επίσκεψη στο ιατρείο του κ. Σαμαρά, όπου θα σας παρέχει όλες τις λεπτομέρειες χωρίς να έχετε καμία υποχρέωση να υποβληθείτε στη θεραπεία που σας προτείνει.

Οι ενέσιμες θεραπείες πραγματοποιούνται στη state-of-the-art κλινική LACLINIC, στο Κολωνάκι, είτε την ημέρα της αρχικής επίσκεψης είτε σε δεύτερο χρόνο εάν θέλετε να το σκεφτείτε. Η επιλογή είναι αποκλειστικά δική σας.

Ανάλογα με τις περιοχές που θα γίνει η έγχυση, τυπικά δεν χρειάζεται αναισθησία, αλλά μπορεί να επιλέξετε να έχετε κάποια μορφή τοπικού αναισθητικού όπως κάποια αναισθητική κρέμα.

Οι περισσότεροι ασθενείς μετά την έγχυση του Profhilo® επιστρέφουν στην εργασία τους ή τις καθημερινές δραστηριότητες την ίδια ημέρα.

Frequently asked questions

Ποιος είναι ο στόχος του Prohilo®;

Το δερματικό booster Profhilo® είναι μία μοναδική θεραπεία η οποία βοηθάει να βελτιώσουμε την υφή, την ενυδάτωση και τη λάμψη του δέρματος καθώς διεγείρει τη παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης. Αποκαθιστά  λοιπόν την ελαστικότητα του δέρματος μέσω bio-remodelling.

Το δέρμα σας αποκτά μία πιο υγιή, φρέσκια και νεανική όψη με ένα απολύτως φυσικό αποτέλεσμα.

Το Profhilo® Body απαλύνει τις λεπτές γραμμές και ρυτίδες, ενυδατώνει το χαλαρό, ρυτιδιασμένο δέρμα και προσφέρει μία συνολική βελτίωση στην ελαστικότητα του δέρματος.

Πόσες εγχύσεις Profhilo® θα χρειαστούν;

Αυτό διαφέρει αρκετά από ασθενή σε ασθενή και θα καθοριστεί κατά τη συμβουλευτική σας επίσκεψη με τον κ. Σαμαρά.

Εξαρτάται από τις περιοχές που σας απασχολούν, τις προτεραιότητες σας και την αρχική εκτίμηση. Οι παράγοντες αυτοί λαμβάνονται υπόψιν και δημιουργείται το πλάνο θεραπείας, ώστε να μοιράσουμε τις εγχύσεις σε βάθος χρόνου.

Συνήθως απαιτούνται μία με δύο εγχύσεις για τη περιοχή του προσώπου και δύο με τρεις εγχύσεις για τη περιοχή του λαιμού.

Το Profhilo® Body χρειάζεται από δύο έως τρεις εφαρμογές, με μεσοδιάστημα τεσσάρων εβδομάδων.

Πόσο καιρό διαρκούν τα αποτελέσματα;

Το σώμα σας θα ξεκινήσει μία φυσιολογική διαδικασία αποδόμησης του υαλουρονικού οξέος σε βάθος χρόνου.

Προκειμένου να διατηρήσετε τα αποτελέσματα συνίσταται η συντήρηση μία με δύο φορές το χρόνο, ανάλογα με τις ανάγκες σας.  

Πριν προχωρήσετε στην έγχυση συζητήστε όλες τις προσδοκίες σας με τον κ. Σαμαρά.

Τι θα συμβεί την ημέρα της επίσκεψης στο ιατρείο;

Κατά τη συμβουλευτική επίσκεψη ο κ. Σαμαράς θα πάρει ένα πλήρες ιστορικό και θα εκτιμήσει εάν είστε κατάλληλος ασθενής για την έγχυση του Profhilo® ενώ ταυτόχρονα θα πραγματοποιήσει μία πλήρη ανάλυση του προσώπου και του κορμού σας, εξηγώντας ποιες περιοχές είναι κατάλληλες για την έγχυση και γιατί.

Είναι σημαντικό να επισημάνουμε ότι τα δερματικά boosters δεν είναι κατάλληλα για όλους τους ασθενείς. Θεωρούνται μη ασφαλή για εγκύους, θηλάζουσες μητέρες και για ασθενείς οι οποίοι πάσχουν από ενεργείς φλεγμονώδεις παθήσεις του δέρματος, αλλεργικές αντιδράσεις του δέρματος, εμφανίζουν αλλεργία στα τοπικά αναισθητικά και εάν λαμβάνουν συγκεκριμένα φάρμακα. Όλα τα παραπάνω θα αναλυθούν κατά την αρχική επίσκεψη.

Επιπλέον, κάποιες πιο εξειδικευμένες τεχνικές, όπως χειρουργική αναγέννηση του προσώπου, (facial rejuvenation) μπορεί να είναι πιο ενδεδειγμένες σε ορισμένες περιπτώσεις.

Εάν είστε κατάλληλη για θεραπεία με Profhilo®, ο κ. Σαμαράς θα σας εξηγήσει τη διαδικασία και θα σας καλέσει να υπογράψετε μία φόρμα συγκατάθεσης για την πρώτη φορά που θα υποβληθείτε στη θεραπεία.

Οι ενέσιμες θεραπείες πραγματοποιούνται είτε την ημέρα της αρχικής επίσκεψης είτε σε δεύτερο χρόνο εάν θέλετε να το σκεφτείτε περισσότερο. Την ημέρα της έγχυσης θα ληφθούν κλινικές φωτογραφίες μετά την υπογραφή της φόρμας συγκατάθεσης.

Εάν φέρεται make up θα αφαιρεθεί και μπορεί να εφαρμοσθεί τοπική αναισθητική κρέμα, εάν το επιθυμείτε.

Ακολούθως μετά την εφαρμογή του Profhilo®, θα σας δοθούν οδηγίες και θα μπορέσετε να αποχωρήσετε από την κλινική όταν νιώθετε άνετα.

Πόσο διαρκεί η διαδικασία;

Η διάρκεια του έγχυσης εξαρτάται από το πόσες περιοχές αντιμετωπίζουμε. Συνήθως κυμαίνεται από 20 έως 60 λεπτά.

Τα παραπάνω δεν περιλαμβάνουν τον χρόνο που χρειάζεται η κρέμα αναισθητικού για να δράσει οπότε σε αυτή τη περίπτωση η διαδικασία παίρνει περισσότερο χρόνο.

Είναι επώδυνη επέμβαση;

Μια από τις βασικές αρχές του κ. Σαμαρά είναι να δημιουργεί μια ευχάριστη εμπειρία χωρίς πόνο.

Ένα τοπικό αναισθητικό με τη μορφή κρέμας μπορεί να εφαρμοσθεί ώστε να νιώθετε πιο άνετα.

Στην αποθεραπεία μπορεί να νιώσετε κάποια ενόχληση στην περιοχή της έγχυσης την ίδια ημέρα, η οποία ελαχιστοποιείται με την εφαρμογή κρύων επιθεμάτων (κομπρέσες) μετά τη θεραπεία.

Ποια είναι η περίοδος αποθεραπείας;

Ουσιαστικά πρόκειται για θεραπεία lunchtime, δηλαδή μπορούμε να την πραγματοποιήσουμε όσο κάνετε διάλειμμα από την εργασία σας για μεσημεριανό. Στη πράξη αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται αποθεραπεία και μπορείτε να επιστρέψετε στις δραστηριότητες σας και την εργασία σας άμεσα.

Πως προετοιμάζομαι για την θεραπεία;

Δεν πρέπει να εφαρμόσετε make up την ίδια ημέρα με την επέμβαση καθώς μπορεί να επιμολύνετε το σημείο έγχυσης του Profhilo® και να προκληθεί κάποια μόλυνση.

Αποφύγετε οποιαδήποτε κοπιώδη άσκηση, καυτό μπάνιο ή σάουνα για τις πρώτες τρεις ημέρες για να ελαττώσετε την εμφάνιση οιδήματος.

Τα αποτελέσματα της θεραπείας θα είναι εμφανή λίγες ημέρες μετά την έγχυση καθώς σε αντίθεση με τα δερματικά εμφυτεύματα (dermal fillers), στο Profhilo® ο ίδιος ο οργανισμός διεγείρεται και παράγει το κολλαγόνο και την ελαστίνη που βελτιώνουν την υφή και σύσταση του δέρματος.

Ποιες είναι οι πιθανές επιπλοκές / ρίσκα;

Είναι μία εξαιρετική θεραπεία, πολυβραβευμένη, καθώς λόγω της απουσίας BDDEs, ο κίνδυνος εμφάνισης αλλεργικών αντιδράσεων και παρενεργειών είναι ελάχιστος.

Στις τοπικές επιπλοκές περιλαμβάνονται κάποια ενόχληση, εκχυμώσεις και τα ψηλαφητά οζίδια στο σημείο της έγχυσης. Αυτά είναι πολύ ήπια και συνήθως υποχωρούν εντός λίγων ωρών.

  • Related Procedures