Ετερόλογη Μεσοθεραπεία και Βιοαναζωογόνηση

Μεσοθεραπεία
Η ετερόλογη μεσοθεραπεία και βιοαναζωογόνηση χρησιμοποιούνται για να βελτιώσουν μία πληθώρα παθήσεων όπως την αφυδάτωση του δέρματος, το χαλαρό και πτωτικό δέρμα, τις δυσχρωμίες, τη τριχόπτωση, τις ραγάδες, την κυτταρίτιδα, τις λεπτές γραμμές και ρυτίδες του προσώπου ακόμη και τους μαύρους κύκλους γύρω από τα μάτια.

Στην ετερόλογη μεσοθεραπεία εγχύονται μικρές ποσότητες υαλουρονικού οξέος μαζί με ένα σύμπλεγμα βιταμινών, αμινοξέων, μετάλλων και άλλων θρεπτικών συστατικών του δέρματος. Το σύμπλεγμα αυτό διαχέεται στο κατώτερο χόριο, εκεί που οι αντιγηραντικές ή/ και ενυδατικές κρέμες δεν μπορούν να προσεγγίσουν. Το κλειδί στη μεσοθεραπεία είναι το υαλουρονικό οξύ, το οποίο δεν χρησιμοποιείται για να μας δώσει όγκο, αλλά για την άμεση και βαθιά ενυδάτωση που επιφέρει στην επιδερμίδα.

Εγχύοντας αυτά τα συστατικά μπορούμε να αναζωογονήσουμε και να ανανεώσουμε το δέρμα με ένα φυσικό τρόπο, διεγείροντας τη παραγωγή κολλαγόνου και ενισχύοντας τον κυτταρικό μεταβολισμό. Αποτέλεσμα είναι ένα πιο απαλό, πιο φωτεινό και νεανικό στην όψη και την υφή δέρμα. Παράλληλα, οι λεπτές γραμμές και ρυτίδες αρχίζουν και σβήνουν δίνοντας ένα πιο υγιές δερματικό προφίλ. Καθώς διεγείρεται ο κυτταρικός μεταβολισμός της επιδερμίδας, μπορείτε να περιμένετε ένα πιο σφριγηλό, πιο ομαλό περίγραμμα της περιοχής που έγινε η θεραπεία.

Τα αποτελέσματα αρχίζουν και γίνονται εμφανή ήδη από τη πρώτη εφαρμογή της μεσοθεραπείας αλλά ένα ολοκληρωμένο πρωτόκολλο με τρεις εφαρμογές σε τακτικά χρονικά διαστήματα προτείνεται για να έχετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

The experience

Η ενδεδειγμένη θεραπεία θα καθοριστεί ανάλογα με τις ανάγκες σας κατά την αρχική επίσκεψη στο ιατρείο του κ. Σαμαρά, όπου θα σας παρέχει όλες τις λεπτομέρειες χωρίς να έχετε καμία υποχρέωση να υποβληθείτε στη θεραπεία που σας προτείνει.

Οι ενέσιμες θεραπείες πραγματοποιούνται στη state-of-the-art κλινική LACLINIC, στο Κολωνάκι, είτε την ημέρα της αρχικής επίσκεψης είτε σε δεύτερο χρόνο εάν θέλετε να το σκεφτείτε. Η επιλογή είναι αποκλειστικά δική σας.

Ανάλογα με τις περιοχές που θα γίνει η έγχυση, τυπικά δεν χρειάζεται αναισθησία, αλλά μπορεί να επιλέξετε να έχετε κάποια μορφή τοπικού αναισθητικού όπως κάποια αναισθητική κρέμα.

Οι περισσότεροι ασθενείς μετά την έγχυση μεσοθεραπείας επιστρέφουν στην εργασία τους ή τις καθημερινές δραστηριότητες την ίδια ημέρα.

Frequently asked questions

Πως λειτουργεί η ετερόλογη μεσοθεραπεία;

Με μία σειρά από μικροσκοπικές ενέσεις εγχύονται στο κατώτερο χόριο υαλουρονικό οξύ και θρεπτικά συστατικά τα οποία διεγείρουν τη παραγωγή κολλαγόνου ενώ παράλληλα ενυδατώνουν το δέρμα, απαλύνοντας με φυσικό τρόπο τα σημάδια της γήρανσης, όπως το κουρασμένο και αφυδατωμένο δέρμα. Η θεραπεία αυτή είναι εξαιρετικά δημοφιλής και μία πιο ήπια εναλλακτική στη βοτουλινική τοξίνη (Botox) και τα ενέσιμα εμφυτεύματα (fillers).

Επιπλέον, η ετερόλογη μεσοθεραπεία μπορεί να συνδυαστεί με άλλες ενέσιμες και μη θεραπείες του δέρματος για ακόμη πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα, ενισχύοντας τη δράση των ενέσιμων εμφυτευμάτων, κάποιου χημικού peel, του PRP, ακόμη και του Botox (mesobotox).

Πόσες εγχύσεις ετερόλογης μεσοθεραπείας θα χρειαστούν;

Αυτό διαφέρει αρκετά από ασθενή σε ασθενή και θα καθοριστεί κατά τη συμβουλευτική σας επίσκεψη με τον κ. Σαμαρά.

Εξαρτάται από τις περιοχές που σας απασχολούν, τις προτεραιότητες σας και την αρχική εκτίμηση. Οι παράγοντες αυτοί λαμβάνονται υπόψιν και δημιουργείται το πλάνο θεραπείας, ώστε να μοιράσουμε τις εγχύσεις σε βάθος χρόνου.

Τυπικά για την αναζωογόνηση του προσώπου και του λαιμού χρειάζονται τρεις με τέσσερις εφαρμογές με μεσοδιάστημα ενός μηνός. Το αποτέλεσμα στη συνέχεια συντηρείται με μία επανάληψη της εφαρμογής κάθε τέσσερις με έξι μήνες.

Η αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας, ανάλογα με το βαθμό του προβλήματος, απαιτεί έξι με οκτώ εφαρμογές, οι οποίες πραγματοποιούνται με μεσοδιάστημα επτά με δέκα ημερών. Τα αποτελέσματα σε αυτή τη περίπτωση είναι εμφανή μετά από τρεις με τέσσερις εβδομάδες.

Πόσο καιρό διαρκούν τα αποτελέσματα;

Ένα ολοκληρωμένο πρωτόκολλο σας δίνει ένα πιο νεανικό, ξεκούραστο και ενυδατωμένο δέρμα για τουλάχιστον έξι μήνες. Μπορείτε να ενισχύσετε το αποτέλεσμα με μία ολιστική θεραπεία για το σπίτι.

Πριν προχωρήσετε στην έγχυση συζητήστε όλες τις προσδοκίες σας με τον κ. Σαμαρά.

Τι θα συμβεί την ημέρα της επίσκεψης στο ιατρείο;

Κατά τη συμβουλευτική επίσκεψη ο κ. Σαμαράς θα πάρει ένα πλήρες ιστορικό και θα εκτιμήσει εάν είστε κατάλληλος ασθενής για την έγχυση μεσοθεραπείας ενώ ταυτόχρονα θα πραγματοποιήσει μία πλήρη ανάλυση του προσώπου σας, εξηγώντας ποιες περιοχές είναι κατάλληλες για την έγχυση και γιατί.

Είναι σημαντικό να επισημάνουμε ότι η ετερόλογη μεσοθεραπεία δεν είναι κατάλληλη για όλους τους ασθενείς. Θεωρείται μη ασφαλή για εγκύους, θηλάζουσες μητέρες και για ασθενείς οι οποίοι πάσχουν από ενεργείς φλεγμονώδεις παθήσεις του δέρματος, αλλεργικές αντιδράσεις του δέρματος, εμφανίζουν αλλεργία στα τοπικά αναισθητικά και εάν λαμβάνουν συγκεκριμένα φάρμακα. Όλα τα παραπάνω θα αναλυθούν κατά την αρχική επίσκεψη.

Επιπλέον, κάποιες πιο εξειδικευμένες τεχνικές, όπως χειρουργική αναγέννηση του προσώπου, (facial rejuvenation) μπορεί να είναι πιο ενδεδειγμένες σε ορισμένες περιπτώσεις.

Εάν είστε κατάλληλη για έγχυση, ο κ. Σαμαράς θα σας εξηγήσει τη διαδικασία και θα σας καλέσει να υπογράψετε μία φόρμα συγκατάθεσης για την πρώτη φορά που θα υποβληθείτε στη θεραπεία.

Οι ενέσιμες θεραπείες πραγματοποιούνται είτε την ημέρα της αρχικής επίσκεψης είτε σε δεύτερο χρόνο εάν θέλετε να το σκεφτείτε περισσότερο. Την ημέρα της έγχυσης θα ληφθούν κλινικές φωτογραφίες μετά την υπογραφή της φόρμας συγκατάθεσης.

Εάν φέρεται make up θα αφαιρεθεί και μπορεί να εφαρμοσθεί τοπική αναισθητική κρέμα, εάν το επιθυμείτε.

Η διάρκεια της έγχυσης εξαρτάται από το πόσες περιοχές αντιμετωπίζουμε. Ακολούθως, θα σας δοθούν οδηγίες και θα μπορέσετε να αποχωρήσετε από την κλινική όταν νιώθετε άνετα.

Πόσο διαρκεί η διαδικασία;

Η διάρκεια του έγχυσης εξαρτάται από το πόσες περιοχές αντιμετωπίζουμε. Συνήθως κυμαίνεται από 10 έως 30 λεπτά.

Τα παραπάνω δεν περιλαμβάνουν τον χρόνο που χρειάζεται η κρέμα αναισθητικού για να δράσει οπότε σε αυτή τη περίπτωση η διαδικασία παίρνει περισσότερο χρόνο.

Είναι επώδυνη επέμβαση;

Μια από τις βασικές αρχές του κ. Σαμαρά είναι να δημιουργεί μια ευχάριστη εμπειρία χωρίς πόνο.

Ένα τοπικό αναισθητικό με τη μορφή κρέμας μπορεί να εφαρμοσθεί ώστε να νιώθετε πιο άνετα.

Στην αποθεραπεία μπορεί να νιώσετε κάποια ενόχληση στην περιοχή της έγχυσης την ίδια ημέρα, η οποία ελαχιστοποιείται με την εφαρμογή κρύων επιθεμάτων (κομπρέσες) μετά τη θεραπεία.

Ποια είναι η περίοδος αποθεραπείας;

Ουσιαστικά πρόκειται για θεραπεία lunchtime, δηλαδή μπορούμε να την πραγματοποιήσουμε όσο κάνετε διάλειμμα από την εργασία σας για μεσημεριανό. Στη πράξη αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται αποθεραπεία και μπορείτε να επιστρέψετε στις δραστηριότητες σας και την εργασία σας άμεσα.

Υπάρχει ένα θεωρητικό ρίσκο εμφάνισης εκχυμώσεων (μελανιές) αλλά καθώς χρησιμοποιούνται εξαιρετικά μικρές βελόνες, το ρίσκο αυτό ελαχιστοποιείται. Ένα ήπιο ερύθημα είναι αναμενόμενο και συνήθως υποχωρεί αυτόματα και πολύ γρήγορα.