Microneedling - Dermapen®

Microneedling Dermapen
Το Dermapen® είναι η πιο εξειδικευμένη τεχνική microneedling όπου 12 εξαιρετικά λεπτές βελόνες διαπερνούν το δέρμα εως και 100 φορές ανά δευτερόλεπτο προκαλώντας ελεγχόμενο “μίκρο”-τραυματισμό στην επιδερμίδα αλλά και το χόριο (βαθύτερη στιβάδα του δέρματος).

Αυτός ο ελάχιστος τραυματισμός διεγείρει τη φυσική παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης στη περιοχή που έγινε η θεραπεία, προκαλώντας μία τόνωση και ανανέωση του δέρματος. Το microneedling ειναι μία διαδεδομένη τεχνική η οποία μπορεί να βελτιώσει παθήσεις όπως οι ουλές της ακμής, οι ρυτίδες, οι ραγάδες, η χαλάρωση του δέρματος και οι δυσχρωμίες.

Το βάθος τραυματισμού είναι απολύτως ελεγχόμενο και κυμαίνεται μεταξύ 0.25-2.5mm, αναλόγως της περιοχής όπου γίνεται η θεραπεία. Ο τραυματισμός αυτός ενεργοποιεί τις φυσικές διαδικασίες επούλωσης του δέρματος με αποτέλεσμα ένα πιο απαλό, φωτεινό, νεανικό και υγιές δέρμα. Τα αυξημένα επίπεδα κολλαγόνου που παράγονται είναι αυτά που προκαλούν τη βελτίωση στην εμφάνιση του δέρματος, ενώ παράλληλα αποκαθιστούν περιοχές με παλιές ουλές ή προηγούμενη έκθεση στη UV ακτινοβολία.

Η θεραπεία με Dermapen® μπορεί να συνδυαστεί με ετερόλογη ή αυτόλογη (PRP) μεσοθεραπεία καθώς μας δίνει τη δυνατότητα να εγχύσουμε θρεπτικά συστατικά βαθύτερα μέσα στο δέρμα ώστε να έχουμε ακόμη πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα.

The experience

Η ενδεδειγμένη θεραπεία θα καθοριστεί ανάλογα με τις ανάγκες σας κατά την αρχική επίσκεψη στο ιατρείο του κ. Σαμαρά, όπου θα σας παρέχει όλες τις λεπτομέρειες χωρίς να έχετε καμία υποχρέωση να υποβληθείτε στη θεραπεία που σας προτείνει.

Οι ενέσιμες θεραπείες πραγματοποιούνται στη state-of-the-art κλινική LACLINIC, στο Κολωνάκι, είτε την ημέρα της αρχικής επίσκεψης είτε σε δεύτερο χρόνο εάν θέλετε να το σκεφτείτε. Η επιλογή είναι αποκλειστικά δική σας.

Ανάλογα με τις περιοχές που θα γίνει η έγχυση, μπορείτε να επιλέξετε να έχετε κάποια μορφή τοπικού αναισθητικού όπως κάποια αναισθητική κρέμα.

Οι περισσότεροι ασθενείς μετά την θεραπεία με Dermapen® επιστρέφουν στην εργασία τους ή τις καθημερινές δραστηριότητες την επόμενη ημέρα.

Frequently asked questions

Ποιος είναι ο στόχος του microneedling - Dermapen®;

Να προκαλέσει ένα ελεγχόμενο μικροτραυματισμό στο δέρμα ώστε να διεγείρει τη παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης. Έτσι προκαλείται μία αναγέννηση του δέρματος μέσω φυσιολογικών διαδικασιών επούλωσης αυτού.

Dermapen® Κάτω από τα Μάτια

Συχνά τίθεται η ερώτηση πόσο ασφαλές είναι το Dermapen® για τη θεραπεία των μαύρων κύκλων, μία ευαίσθητη περιοχή γύρω από τα μάτια. Οι μελέτες έχουν δείξει ότι το Dermapen® είναι τόσο ασφαλές όσο και αποτελεσματικό. Ο λόγος είναι ο ελεγχόμενος τραυματισμός που προκαλείται από τις μικροσκοπικές βελόνες ο οποίος χρειάζεται το πολύ δύο ημέρες για να επουλωθεί ενώ το ερύθημα υποχωρεί πλήρως εντός 24 ωρών.

Επιπλέον το microneedling ειναι μία μηχανική διαδικασία στην οποία δεν χρησιμοποιούνται χημικά όπως γίνεται για παράδειγμα σε διάφορα peels. Είναι λοιπόν απολύτως ελεγχόμενο και δεν απαιτεί τη προσοχή στη διάρκεια έκθεσης και στο χρόνο που χρειάζεται το peeling. Η διαδικασία μπορεί να διακοπεί ανά πάσα στιγμή αν ο ασθενής δεν νιώθει άνετα.

Πότε γίνονται εμφανή τα αποτελέσματα;

Θα αρχίσετε να παρατηρείτε αλλαγές από τη πρώτη συνεδρία. Αυτό γίνεται επειδή το δέρμα διεγείρεται εξαρχής για να αρχίσει να συνθέτει κολλαγόνο, αν και η όλη διαδικασία χρειάζεται περίπου 10 με 14 ημέρες για να ολοκληρωθεί.

Καθώς τα παλιά κύτταρα του δέρματος αρχίζουν να αντικαθίστανται από καινούργια, το δέρμα κάτω από το μάτι αποκτά πιο υγιή όψη και ανακτά την ελαστικότητα του. Οι σακούλες σταδιακά εξαφανίζονται εντός 45 ημερών και οι μαύροι κύκλοι και οι ρυτίδες μειώνονται. Μετά την ολοκλήρωση του πρωτοκόλλου, η περιοφθαλμική περιοχή έχει αναγεννηθεί πλήρως. Το microneedling γύρω από τα μάτια μπορεί να εφαρμοσθεί σε όλους τους τύπους δέρματος με εξαιρετικά, μακροχρόνια αποτελέσματα.

Πόσες συνεδρίες θα χρειαστούν;

Αυτό διαφέρει αρκετά από ασθενή σε ασθενή και θα καθοριστεί κατά τη συμβουλευτική σας επίσκεψη με τον κ. Σαμαρά.

Εξαρτάται από τις περιοχές που σας απασχολούν, τις προτεραιότητες σας και την αρχική εκτίμηση. Οι παράγοντες αυτοί λαμβάνονται υπόψιν και δημιουργείται το πλάνο θεραπείας, ώστε να μοιράσουμε τις εγχύσεις σε βάθος χρόνου.

Τυπικά χρειάζονται 4 με 6 θεραπείες, οι οποίες μοιράζονται σε μία χρονική περίοδο 3 με 6 μηνών.

Τι θα συμβεί την ημέρα της επίσκεψης στο ιατρείο;

ατά τη συμβουλευτική επίσκεψη ο κ. Σαμαράς θα πάρει ένα πλήρες ιστορικό και θα εκτιμήσει εάν είστε κατάλληλος ασθενής για την θεραπεία με microneedling ενώ ταυτόχρονα θα πραγματοποιήσει μία πλήρη ανάλυση του προσώπου σας, εξηγώντας ποιες περιοχές είναι κατάλληλες και γιατί.

Είναι σημαντικό να επισημάνουμε ότι το Dermapen® δεν είναι κατάλληλο για όλους τους ασθενείς. Θεωρούνται μη ασφαλή για ασθενείς οι οποίοι πάσχουν από ενεργείς φλεγμονώδεις παθήσεις του δέρματος, εμφανίζουν αλλεργία στα τοπικά αναισθητικά και εάν λαμβάνουν συγκεκριμένα φάρμακα. Όλα τα παραπάνω θα αναλυθούν κατά την αρχική επίσκεψη.

Επιπλέον, κάποιες πιο εξειδικευμένες τεχνικές, όπως χειρουργική αναγέννηση του προσώπου, (facial rejuvenation) μπορεί να είναι πιο ενδεδειγμένες σε ορισμένες περιπτώσεις.

Εάν είστε κατάλληλη για θεραπεία με Dermapen®, ο κ. Σαμαράς θα σας εξηγήσει τη διαδικασία και θα σας καλέσει να υπογράψετε μία φόρμα συγκατάθεσης για την πρώτη φορά που θα υποβληθείτε στη θεραπεία.

Οι θεραπείες πραγματοποιούνται είτε την ημέρα της αρχικής επίσκεψης είτε σε δεύτερο χρόνο εάν θέλετε να το σκεφτείτε περισσότερο. Την ημέρα της θεραπείας θα ληφθούν κλινικές φωτογραφίες μετά την υπογραφή της φόρμας συγκατάθεσης.

Εάν φέρεται make up θα αφαιρεθεί και μπορεί να εφαρμοσθεί τοπική αναισθητική κρέμα, εάν το επιθυμείτε. Ακολούθως, θα σας δοθούν οδηγίες και θα μπορέσετε να αποχωρήσετε από την κλινική όταν νιώθετε άνετα.

Είναι επώδυνη επέμβαση;

Μια από τις βασικές αρχές του κ. Σαμαρά είναι να δημιουργεί μια ευχάριστη εμπειρία χωρίς πόνο.

Ένα τοπικό αναισθητικό με τη μορφή κρέμας μπορεί να εφαρμοσθεί ώστε να νιώθετε πιο άνετα.

Στην αποθεραπεία μπορεί να νιώσετε κάποια ενόχληση στην περιοχή της θεραπείας την ίδια ημέρα, η οποία ελαχιστοποιείται με την εφαρμογή κρύων επιθεμάτων (κομπρέσες).

Ποια είναι η περίοδος αποθεραπείας;

υπικά η αποθεραπεία διαρκεί 72 ώρες. Τη πρώτη ημέρα μετά το microneedling το δέρμα σας θα είναι εξέρυθρο. Η ερυθρότητα εξαρτάται από το πόσο “επιθετική” ήταν η συνεδρία που κάναμε. Τη δεύτερη ημέρα το δέρμα σας έχει μία ήπια ερυθρότητα σαν ένα ελαφρύ ηλιακό έγκαυμα. Το οίδημα (πρήξιμο) μπορεί να είναι πιο έντονο την ημέρα αυτή. Τη τρίτη ημέρα το δέρμα αποκτά ροζ ή φυσιολογικό χρώμα και το οίδημα υποχωρεί πλήρως.

Μόλις υποχωρήσουν το οίδημα και η ερυθρότητα το δέρμα ανακτά τη σφριγηλότητα και τη χαμένη του λάμψη. Τις επόμενες ημέρες τα αποτελέσματα γίνονται πιο εμφανή καθώς συνεχίζεται η παραγωγή κολλαγόνου, έτσι οι λεπτές ρυτίδες απαλύνονται ενώ οι διορθώνονται σταδιακά και τυχόν ουλές ή δυσχρωμίες.

Όσο πιο έντονο ήταν το πρόβλημα, τόσες περισσότερες συνεδρίες χρειάζονται πριν τα αποτελέσματα να είναι εμφανή.

Πριν προχωρήσετε στην θεραπεία συζητήστε όλες τις προσδοκίες σας με τον κ. Σαμαρά.

Πως προετοιμάζομαι για την θεραπεία;

Δεν πρέπει να εφαρμόσετε make up την ίδια ημέρα με την επέμβαση καθώς μπορεί να επιμολύνετε το σημείο της θεραπείας και να προκληθεί κάποια μόλυνση.

Αποφύγετε οποιαδήποτε κοπιώδη άσκηση, καυτό μπάνιο ή σάουνα για τις πρώτες τρεις ημέρες για να ελαττώσετε την εμφάνιση οιδήματος.

Πρέπει να αποφύγετε την έκθεση στον ήλιο για τουλάχιστον 10 ημέρες εάν είναι δυνατόν.

Τα αποτελέσματα της θεραπείας θα είναι εμφανή από την πρώτη ημέρα ενώ κάποιες περιοχές όπως αυτές γύρω από τα μάτια θα βελτιωθούν περαιτέρω με το χρόνο, ειδικά εάν η θεραπεία γίνεται σε στάδια.

Ποιες είναι οι πιθανές επιπλοκές / ρίσκα;

Σε αυτές περιλαμβάνονται κάποια ενόχληση τοπικά, ερυθρότητα, ήπιο οίδημα. Τα συμπτώματα υποχωρούν πλήρως εντός 48 με 72 ωρών.