Ανόρθωση άνω χείλους

Lip lift
Η ανόρθωση του άνω χείλους περιλαμβάνει την αφαίρεση μίας λωρίδας δέρματος εν είδει “γλάρου” από τη βάση της μύτης.

Η τεχνική αυτή μειώνει την απόσταση από τη μύτη στο όριο του άνω χείλους (ρινοχειλική απόσταση), δίνεται μία ελαφρά έξω στροφή και συνεπώς δημιουργεί πιο πλήρη και αισθητικά όμορφα χείλη.  

Η ουλή είναι επιμελώς κρυμμένη στη φυσική πτυχή στη βάση της μύτης. Η επέμβαση μπορεί να συνδυαστεί με άλλες θεραπείες αναγέννησης του προσώπου.

Η ανόρθωση του χείλους συνήθως πραγματοποιείται υπό τοπική αναισθησία, και όταν δεν συνδυάζεται με άλλη επέμβαση μπορεί να γίνει σαν ημερήσια νοσηλεία, πηγαίνετε δηλαδή σπίτι σας την ίδια ημέρα.

 

Frequently asked questions

Ποιος είναι ο στόχος της ανόρθωσης του άνω χείλους;

Να ενισχύσει το σχήμα και τον όγκο του άνω χείλους.

Πόσο καιρό διαρκούν τα αποτελέσματα;

Καθώς μεγαλώνουμε το πρόσωπο μας χάνει όγκο λόγω της απώλειας στήριξης από τις οστικές δομές και της ατροφίας των μαλακών μορίων. Επιπλέον, υφίσταται τη συνεχή επίδραση της βαρύτητας.

Αυτές είναι κάποιες από τις αιτίες που προκαλούν τα χαρακτηριστικά σημάδια της γήρανσης. Σε αυτά τα σημάδια περιλαμβάνονται η απώλεια όγκου από το άνω χείλος και η απώλεια οστικής στήριξης γύρω από τη μύτη από όπου αναρτάται το άνω χείλος.

Τα αποτελέσματα της ανόρθωσης του χείλους αντέχουν στη πάροδο του χρόνου αλλά οι παράγοντες που αναφέραμε θα εξακολουθούν να επιδρούν στην εμφάνιση του προσώπου και αυτό θα πρέπει να το έχετε υπόψιν σας. Η επίδραση αυτή διαφέρει από ασθενή σε ασθενή και είναι δύσκολο να προβλεφθεί οπότε τα αποτελέσματα είναι εξατομικευμένα και διαφέρουν σε βάθος χρόνου.

Συνδυαστικές επεμβάσεις και πιο εκτεταμένα χειρουργεία έχουν μεγαλύτερη διάρκεια αποθεραπείας αλλά και αποτελέσματα που διαρκούν περισσότερο στο χρόνο.

Πριν προχωρήσετε στην επέμβαση συζητήστε όλες τις προσδοκίες σας με τον χειρουργό σας.

Τι θα συμβεί την ημέρα του χειρουργείου;

Την ημέρα του χειρουργείου μία νοσηλεύτρια θα σας κάνει εισαγωγή στην κλινική, τα στοιχεία σας θα επιβεβαιωθούν και θα αλλάξετε τα ρούχα σας σε χειρουργική ρόμπα.

Ο κ. Σαμαράς θα σας δει πριν το χειρουργείο για να συζητήσετε εκ νέου όλες τις λεπτομέρειες, να υπογράψετε τη φόρμα συγκατάθεσης ασθενούς και να “ζωγραφίσει” πάνω σας τις χειρουργικές τομές.

Μετά το πέρας της επέμβασης ο χειρουργός θα επικοινωνήσει με το κοντινό σας περιβάλλον ή την οικογένεια σας για να τους ενημερώσει για την ολοκλήρωση του χειρουργείου και να τους καθησυχάσει. Αναλόγως την επέμβαση μπορεί να σας επισκεφθεί μετά το χειρουργείο για να σας ενημερώσει για την έκβαση του.

Όταν νιώθετε άνετα, η ομάδα της κλινικής θα σας επιτρέψει να πάρετε εξιτήριο, την ίδια ημέρα. Φαρμακευτική αγωγή και μετεγχειρητικές οδηγίες θα σας δοθούν αναλυτικά.

Πόσο διαρκεί το χειρουργείο;

Η διάρκεια του χειρουργείου εξαρτάται από το είδος της επέμβασης. Όταν η ανόρθωση του χείλους πραγματοποιείται χωρίς άλλες επεμβάσεις διαρκεί 45-60 λεπτά.

Είναι επώδυνη επέμβαση;

Μια από τις βασικές αρχές του κ. Σαμαρά είναι να δημιουργεί μια ευχάριστη εμπειρία χωρίς πόνο.

Ένα αναισθητικό μακράς διάρκειας δράσης χορηγείται τοπικά στο τέλος της επέμβασης για να νιώθετε πιο άνετα.

Στην αποθεραπεία θα νιώθετε κάποια δυσφορία στην περιοχή της επέμβασης η οποία γίνεται εύκολα ανεκτή με παυσίπονα από το στόμα. Οίδημα και κάποιες εκχυμώσεις στη περιοχή είναι αναμενόμενες.

Ποια είναι η περίοδος αποθεραπείας;

Το lip lift θεωρείται μικρή επέμβαση οπότε η αποθεραπεία είναι μία 5 ημέρες. Για τις πρώτες δύο ημέρες συστήνουμε να εφαρμόζετε προσεκτικά παγοκύστες για τη μείωση του οιδήματος και των εκχυμώσεων.

Αντιβιοτική αλοιφή θα σας χορηγηθεί για να εφαρμόζετε τις πρώτες 7 ημέρες.

Συστήνουμε επιπλέον να αποφεύγετε το σκύψιμο, την έντονη σωματική δραστηριότητα ή την ανύψωση βάρους για 1 εβδομάδα.

Όλα τα ράμματα αφαιρούνται μετά από μία εβδομάδα και μία ήπια φυσική δραστηριότητα μπορεί να ξεκινήσει σε αυτό το σημείο.

Η τελική εμφάνιση της εξωτερικής ουλής θα είναι στους 18 μήνες.

Πως προετοιμάζομαι για το χειρουργείο;

Θα σας δοθούν αναλυτικές οδηγίες από τον χειρουργό σας. Αυτές μπορεί να περιλαμβάνουν οδηγίες σίτισης, διακοπής του καπνίσματος, λήψης ή διακοπής λήψης συγκεκριμένων φαρμάκων και σκευασμάτων.

Ποιες είναι οι πιθανές επιπλοκές / ρίσκα;

Οι πιθανές επιπλοκές περιλαμβάνουν κάποια δυσφορία, κίνδυνο λοίμωξης, αιμορραγίας, επίμονου οιδήματος, ασυμμετρία, διάσπαση της ουλής και καθυστερημένη επούλωση.

Τα αποτελέσματα όσον αφορά την ύφεση του οιδήματος και των εκχυμώσεων υπολογίζονται στις 2 εβδομάδες. Αυτό ωστόσο ποικίλει από ασθενή σε ασθενή.

Υπάρχει επίσης μικρό ρίσκο εμφάνισης υπερτροφικής ουλής ή χηλοειδούς.

Μπορείτε να ελαχιστοποιήσετε τη πιθανότητα εμφάνισης επιπλοκών ακολουθώντας πιστά τις προ και μετεγχειρητικές οδηγίες, ιδιαίτερα όσον αφορά τη συνέχιση της φυσικής δραστηριότητας και τη διακοπή του καπνίσματος.

  • Related Conditions