Χημικό Peel / Chemical Peel - PRX - T33®

Χημικό Peel PRX - T33
Στο χημικό peel χρησιμοποιούμε ένα διάλυμα οξέος το οποίο εφαρμόζεται στο δέρμα για να απομακρύνει τις εξωτερικές στιβάδες που μπορεί να είναι κατεστραμμένες ή να υποφέρουν από τα σημάδια της φωτογήρανσης και της χρόνιας περιβαλλοντικής έκθεσης.

Το peel απομακρύνει τις εξωτερικές στιβάδες, αποκαλύπτοντας νέες στιβάδες από αναγεννημένο, πιο απαλό και νεανικό δέρμα με βελτιωμένη υφή, τόνο και χρώμα.

Αναλόγως της ισχύος και του τύπου του διαλύματος οξέος που χρησιμοποιείται, ένα χημικό peel μπορεί να απομακρύνει μόνο την εξωτερική στιβάδα του δέρματος ή μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να αφαιρέσει όλη την επιδερμίδα και μέρος του χορίου (βαθύτερη στιβάδα του δέρματος). Είναι μια εξαιρετικά αποτελεσματική θεραπεία για τα ψεγάδια του προσώπου, τις ρυτίδες και τις λεπτές γραμμές όπως και τις δυσχρωμίες.

Η θεραπεία εφαρμόζεται κυρίως στο πρόσωπο αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στα χέρια ή σε άλλα σημεία του σώματος.


PRX - T33® - Peel Βιοδιέγερσης

Το PRX - T33® είναι ένα προϊόν βιοανάπλασης, μοναδικό και εξαιρετικά δημοφιλές παγκοσμίως. Το peel με το PRX - T33®  προορίζεται για εντατική ανανέωση του δέρματος στο πρόσωπο, το λαιμό, το ντεκολτέ και τα χέρια και δρα διεγείροντας την παραγωγή νέου κολλαγόνου. Το αποτέλεσμα είναι μία άμεση ανόρθωση του δέρματος, βελτιωμένη σπαργή, πιο απαλό δέρμα με λιγότερους πόρους.

Το PRX - T33® δημιουργήθηκε μετά από εντατικές μελέτες και αποτελείται από μία μοναδική φόρμουλα TCA (tricloroacetic acid) και υπεροξειδίου του υδρογόνου (H2O2), τα οποία δίνουν τη δυνατότητα να εισχωρεί στις βαθύτερες στιβάδες του δέρματος, χωρίς να καταστρέφει την εξωτερική στιβάδα. Κερδίζουμε λοιπόν όλα τα πλεονεκτήματα του TCA peel χωρίς τις ανεπιθύμητες ενέργειες. Ακολούθως, το TCA διεγείρει το δέρμα να παράγει κολλαγόνο και ελαστίνη, τα δύο κύρια συστατικά που μειώνονται ως αποτέλεσμα της γήρανσης και της μειωμένης ικανότητας του οργανισμού να τα παράγει.

Κάθε μόριο από το PRX - T33®  περιέχει τη μοναδική φόρμουλα από 33% TCA, υπεροξείδιο του υδρογόνου (H2O2) και 5% κοχικό οξύ. Λόγω αυτής της μοναδικής σύνθεσης, το PRX - T33® δεν είναι τόσο “επιθετικό” όσο το αμιγώς TCA peel.

The experience

Η ενδεδειγμένη θεραπεία θα καθοριστεί ανάλογα με τις ανάγκες σας κατά την αρχική επίσκεψη στο ιατρείο του κ. Σαμαρά, όπου θα σας παρέχει όλες τις λεπτομέρειες χωρίς να έχετε καμία υποχρέωση να υποβληθείτε στη θεραπεία που σας προτείνει.

Οι θεραπείες πραγματοποιούνται στη state-of-the-art κλινική LACLINIC, στο Κολωνάκι, είτε την ημέρα της αρχικής επίσκεψης είτε σε δεύτερο χρόνο εάν θέλετε να το σκεφτείτε. Η επιλογή είναι αποκλειστικά δική σας.

Το δέρμα σας στη συνέχεια προετοιμάζεται με ένα ήπιο καθαριστικό, πλένεται και στεγνώνεται επιμελώς. Με ένα βαθύ μασάζ, 2ml από το peel εφαρμόζονται σε κάθε περιοχή. Η διαδικασία επαναλαμβάνεται 2-5 φορές, σε κάθε περιοχή του προσώπου/ λαιμού/ ντεκολτέ. Το προϊόν στη συνέχεια, μέσω μασάζ, απορροφάται πλήρως και δημιουργείται μία ψηλαφητή ή ορατή ελαστικότητα στο δέρμα.

Κάθε συνεδρία με το PRX - T33®  peel είναι εξαιρετικά αποτελεσματική. Το PRX - T33® διεγείρει τους ινοβλάστες και τους αυξητικούς παράγοντες (growth factors) χωρίς να προκαλεί φλεγμονή ή να καταστρέφει το δέρμα. Η θεραπεία μπορεί να πραγματοποιηθεί κάθε εποχή του χρόνου, αντίθετα με τα κλασικά peel, καθώς δεν προκαλεί φωτοευαισθησία, ενώ ειναι κατάλληλη για κάθε τύπο δέρματος.

Frequently asked questions

Τι μπορούμε να θεραπεύσουμε με το PRX - T33® peel;

  • Τα σημάδια της φωτογήρανσης
  • Το άτονο δέρμα
  • Τις επιφανειακές και βαθύτερες ρυτίδες
  • Το δέρμα του καπνιστή
  • Το λιπαρό δέρμα με ευρείς πόρους
  • Τις ατροφικές ουλές
  • Τις υπερκερατώσεις
  • Την υπερμελάχρωση

Γιατί να επιλέξω το PRX - T33®;

Η μοναδική σύσταση του PRX - T33® μας δίνει τη δυνατότητα να διεισδύουμε στις βαθύτερες στιβάδες του δέρματος, ενώ αφήνεται ανέπαφη η επιδερμίδα. Έτσι έχουμε όλα τα πλεονεκτήματα ενός βαθέως peel, δηλαδή διέγερση των ινοβλαστών και των αυξητικών παραγόντων με αποτέλεσμα βαθειά ενυδάτωση, τόνωση του δέρματος και ανάκτηση της σφριγηλότητας ενώ παράλληλα απουσιάζουν οι παρενέργειες των κλασικών peel όπως η έντονη απολέπιση.

Μπορεί λοιπόν να εφαρμοσθεί ακόμη και τους καλοκαιρινούς μήνες, ενώ ο χρόνος αποθεραπείας είναι ουσιαστικά μηδενικός και μπορείτε να επιστρέψετε άμεσα στις καθημερινές σας δραστηριότητες.

Το PRX - T33® είναι κατάλληλο τόσο για άντρες όσο και για γυναίκες, μπορεί να εφαρμοσθεί σε κάθε τύπο δέρματος και σε κάθε ηλικία.

Πόσες εφαρμογές PRX - T33® θα χρειαστούν;

Αυτό διαφέρει αρκετά από ασθενή σε ασθενή και θα καθοριστεί κατά τη συμβουλευτική σας επίσκεψη με τον κ. Σαμαρά.

Εξαρτάται από τις περιοχές που σας απασχολούν, τις προτεραιότητες σας και την αρχική εκτίμηση. Οι παράγοντες αυτοί λαμβάνονται υπόψιν και δημιουργείται το πλάνο θεραπείας, ώστε να μοιράσουμε τις εφαρμογές σε βάθος χρόνου.

Στην κλινική μας προτείνουμε ένα πρωτόκολλο 3-5 εφαρμογών ώστε να έχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα. Φυσικά, ακόμη και με μία εφαρμογή τα αποτελέσματα είναι ορατά.

Μετά την ολοκλήρωση του πρωτοκόλλου, συστήνουμε να επαναλάβετε το PRX - T33® κάθε 6 μήνες προκειμένου να διατηρήσουμε τα αποτελέσματα.

Τι θα συμβεί την ημέρα της επίσκεψης στο ιατρείο;

Κατά τη συμβουλευτική επίσκεψη ο κ. Σαμαράς θα πάρει ένα πλήρες ιστορικό και θα εκτιμήσει εάν είστε κατάλληλος ασθενής για την εφαρμογή peel ενώ ταυτόχρονα θα πραγματοποιήσει μία πλήρη ανάλυση του προσώπου σας, εξηγώντας ποιες περιοχές είναι κατάλληλες για την εφαρμογή και γιατί.

Είναι σημαντικό να επισημάνουμε ότι τα peel δεν είναι κατάλληλα για όλους τους ασθενείς. Θεωρούνται μη ασφαλή για εγκύους, θηλάζουσες μητέρες και για ασθενείς οι οποίοι πάσχουν από ενεργείς φλεγμονώδεις παθήσεις του δέρματος, αλλεργικές αντιδράσεις του δέρματος, εμφανίζουν αλλεργία στα τοπικά αναισθητικά και εάν λαμβάνουν συγκεκριμένα φάρμακα. Όλα τα παραπάνω θα αναλυθούν κατά την αρχική επίσκεψη.

Επιπλέον, κάποιες πιο εξειδικευμένες τεχνικές, όπως χειρουργική αναγέννηση του προσώπου, (facial rejuvenation) μπορεί να είναι πιο ενδεδειγμένες σε ορισμένες περιπτώσεις.

Εάν είστε κατάλληλη για την εφαρμογή του peel, ο κ. Σαμαράς θα σας εξηγήσει τη διαδικασία και θα σας καλέσει να υπογράψετε μία φόρμα συγκατάθεσης για την πρώτη φορά που θα υποβληθείτε στη θεραπεία.

Οι θεραπείες πραγματοποιούνται είτε την ημέρα της αρχικής επίσκεψης είτε σε δεύτερο χρόνο εάν θέλετε να το σκεφτείτε περισσότερο. Την ημέρα της θεραπείας θα ληφθούν κλινικές φωτογραφίες μετά την υπογραφή της φόρμας συγκατάθεσης.

Εάν φέρεται make up θα αφαιρεθεί και μπορεί να εφαρμοσθεί τοπική αναισθητική κρέμα, εάν το επιθυμείτε. Ακολούθως, θα σας δοθούν οδηγίες και θα μπορέσετε να αποχωρήσετε από την κλινική όταν νιώθετε άνετα.

Ποια είναι η περίοδος αποθεραπείας;

Ουσιαστικά πρόκειται για θεραπεία lunchtime, δηλαδή μπορούμε να την πραγματοποιήσουμε όσο κάνετε διάλειμμα από την εργασία σας για μεσημεριανό. Στη πράξη αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται αποθεραπεία και μπορείτε να επιστρέψετε στις δραστηριότητες σας και την εργασία σας άμεσα.

Ποιες είναι οι πιθανές επιπλοκές/ ρίσκα;

Σε αυτές περιλαμβάνονται κάποια ενόχληση τοπικά και ήπια απολέπιση της επιδερμίδας.

  • Related Procedures