Αφαίρεση λίπους παρειών

Αφαίρεση λίπους παρειών
Στην αφαίρεση λίπους από τις παρειές (ή λίπους Bichat), το πλεονάζον λίπος αφαιρείται από το διαμέρισμα του μέσα στο μάγουλο (παρειά) μέσω μίας επέμβασης που στοχεύει να δημιουργήσει ένα πιο ομαλό περίγραμμα στο πρόσωπο αποκτώντας μία πιο λεπτή όψη.

Η επίδραση της επέμβασης είναι ιδιαίτερα εμφανής στη περιοχή των παρειών (μάγουλα), μετατρέποντας ένα στρογγυλό πρόσωπο σε ένα με ομαλό περίγραμμα εν είδει “V” (V-shape contouring). Δεν υπάρχουν εξωτερικές ουλές καθώς η πρόσβαση γίνεται μέσω του στόματος και τα ράμματα που χρησιμοποιούνται είναι όλα απορροφήσιμα.

Συνήθως πραγματοποιείται υπό τοπική αναισθησία και όταν δεν συνδυάζεται με άλλη επέμβαση μπορεί να γίνει σαν ημερήσια νοσηλεία, πηγαίνετε δηλαδή σπίτι σας την ίδια ημέρα.

Η αφαίρεση λίπους από τις παρειές μπορεί να πραγματοποιηθεί σε συνδυασμό με άλλες άλλες θεραπείες αναγέννησης του προσώπου όπως λιποαναρρόφηση του λαιμού.

Frequently asked questions

Ποιος είναι ο στόχος της αφαίρεσης λίπους από τις παρειές;

Να δώσει ένα ομαλό περίγραμμα στο πρόσωπο λεπταίνοντας τις παρειές (μάγουλα).

Πόσο καιρό διαρκούν τα αποτελέσματα;

Καθώς μεγαλώνουμε το πρόσωπο μας χάνει όγκο λόγω της απώλειας στήριξης από τις οστικές δομές και της ατροφίας των μαλακών μορίων. Αυτό πρέπει να το έχετε στο μυαλό σας καθώς η αφαίρεση λίπους από τις παρειές σε νεαρή ηλικία, μπορεί να οδηγήσει σε ισχνή εμφάνιση σε μεγαλύτερη ηλικία.

Τα αποτελέσματα της αφαίρεσης λίπους από τις παρειές αντέχουν στη πάροδο του χρόνου εφόσον το βάρος σας διατηρείται σταθερό.

Γενικά ο όγκος αυτού του διαμερίσματος λίπους στο πρόσωπο διαφέρει σε κάθε άνθρωπο. Συνεπώς, η επίδραση της επέμβασης διαφέρει από ασθενή σε ασθενή και είναι δύσκολο να προβλεφθεί οπότε τα αποτελέσματα είναι εξατομικευμένα και διαφέρουν σε βάθος χρόνου.

Πριν προχωρήσετε στην επέμβαση συζητήστε όλες τις προσδοκίες σας με τον χειρουργό σας.

Τι θα συμβεί την ημέρα του χειρουργείου;

Την ημέρα του χειρουργείου μία νοσηλεύτρια θα σας κάνει εισαγωγή στην κλινική, τα στοιχεία σας θα επιβεβαιωθούν και θα αλλάξετε τα ρούχα σας σε χειρουργική ρόμπα.

Ο κ. Σαμαράς θα σας δει πριν το χειρουργείο για να συζητήσετε εκ νέου όλες τις λεπτομέρειες, να υπογράψετε τη φόρμα συγκατάθεσης ασθενούς και να “ζωγραφίσει” πάνω σας τις χειρουργικές τομές.

Μετά το πέρας της επέμβασης ο χειρουργός θα επικοινωνήσει με το κοντινό σας περιβάλλον ή την οικογένεια σας για να τους ενημερώσει για την ολοκλήρωση του χειρουργείου και να τους καθησυχάσει. Αναλόγως την επέμβαση μπορεί να σας επισκεφθεί μετά το χειρουργείο για να σας ενημερώσει για την έκβαση του.

Όταν νιώθετε άνετα, η ομάδα της κλινικής θα σας επιτρέψει να πάρετε εξιτήριο, την ίδια ημέρα. Φαρμακευτική αγωγή και μετεγχειρητικές οδηγίες θα σας δοθούν αναλυτικά.

Πόσο διαρκεί το χειρουργείο;

Η διάρκεια του χειρουργείου εξαρτάται από το είδος της επέμβασης. Όταν η αφαίρεση λίπους από τις παρειές πραγματοποιείται χωρίς άλλες επεμβάσεις διαρκεί 30-45 λεπτά.

Τα παραπάνω δεν περιλαμβάνουν τον χρόνο εισαγωγής στην αναισθησία, την είσοδο και την έξοδο από τα χειρουργεία.

Είναι επώδυνη επέμβαση;

Μια από τις βασικές αρχές του κ. Σαμαρά είναι να δημιουργεί μια ευχάριστη εμπειρία χωρίς πόνο.

Ένα αναισθητικό μακράς διάρκειας δράσης χορηγείται τοπικά στο τέλος της επέμβασης για να νιώθετε πιο άνετα.

Στην αποθεραπεία θα νιώθετε κάποια δυσφορία στην περιοχή της επέμβασης η οποία γίνεται εύκολα ανεκτή με παυσίπονα από το στόμα.

Ποια είναι η περίοδος αποθεραπείας;

Η αφαίρεση λίπους από τις παρειές θεωρείται μικρή επέμβαση οπότε η αποθεραπεία είναι μία δύο ημέρες.

Κατά τη διάρκεια της αποθεραπείας θα μπορείτε να κινητοποιήστε πλήρως και θα σας ενθαρρύνουμε να το κάνετε.

Ο χρυσός κανόνας είναι όχι κατανάλωση σκληρού φαγητού για μία εβδομάδα προκειμένου να προστατευτούν οι χειρουργικές τομές εντός του στόματος.

Τα ράμματα είναι απορροφήσιμα οπότε αποδομούνται μόνα τους, δεν χρειάζονται αφαίρεση.

Η τελική εμφάνιση του προσώπου εξαρτάται από το μέγεθος του λίπους που αφαιρέθηκε αλλά τα αποτελέσματα θα είναι εμφανή μετά την υποχώρηση του οιδήματος στις πρώτες 10 ημέρες.

Συχνά χρησιμοποιείται ένας μικρός ελαστικός κορσές γύρω από το πρόσωπο ο οποίος βοηθάει στην αποφυγή του οιδήματος και καθιστά ταχύτερη την αποθεραπεία.

Πως προετοιμάζομαι για το χειρουργείο;

Θα σας δοθούν αναλυτικές οδηγίες από τον χειρουργό σας. Αυτές μπορεί να περιλαμβάνουν οδηγίες σίτισης, διακοπής του καπνίσματος, λήψης ή διακοπής λήψης συγκεκριμένων φαρμάκων και σκευασμάτων.

Αν καπνίζετε, σε γενικές γραμμές συστήνεται η διακοπή ιδανικά για 6 εβδομάδες προ της επέμβασης έως και 2 εβδομάδες μετά. Αν εμφανίσετε συμπτώματα κρυολογήματος ή οποιασδήποτε λοίμωξης, το χειρουργείο συνήθως θα αναβάλλεται μετά από συζήτηση με τον χειρουργό και τον αναισθησιολόγο.

Ποιες είναι οι πιθανές επιπλοκές / ρίσκα;

Οι πιθανές επιπλοκές περιλαμβάνουν κάποια δυσφορία, κίνδυνο λοίμωξης, αιμορραγίας, οιδήματος.

Τα αποτελέσματα όσον αφορά την ύφεση του οιδήματος και υπολογίζονται στις 10 ημέρες. Αυτό ωστόσο ποικίλει από ασθενή σε ασθενή.

  • Related Conditions
  • Related Procedures