Λιποδιαλυτική θεραπεία διπλοσάγονου - Δεσοξυχολικό Οξύ

Λιποδιαλυτική θεραπεία διπλοσάγονου
Το δεσοξυχολικό οξύ είναι ένα φυσικό σύμπλεγμα οξέος το οποίο έχει τη δυνατότητα να μειώνει τη ποσότητα λίπους (μία διαδικασία γνωστή και ως λιπόλυση) κάτω από το δέρμα σε περιοχές με επίμονη εναπόθεση λίπους.

Το Aqualyx, ένα προϊόν που ανήκει στην οικογένεια αυτή, είναι παγκοσμίως εγκεκριμένο ως λιποδιαλυτική θεραπεία.   

Το Aqualyx διαταράσσει την κυτταρική μεμβράνη των λιποκυττάρων, προκαλώντας μία φλεγμονώδη αντίδραση η οποία καταλήγει στον καταστροφή αυτών. Τα λιποκύτταρα στη συνέχεια διαλύονται και τα λιπίδια που απελευθερώνονται απομακρύνονται από τον οργανισμό μέσω του λεμφικού συστήματος. Το τελικό αποτέλεσμα είναι μία μείωση της ποσότητας του λίπους στη περιοχή της θεραπείας, επιτρέποντας μας να σμιλέψουμε τις τοπικές εναποθέσεις λίπους χωρίς να επεμβαίνουμε χειρουργικά.

Οι λιποδιαλυτικές ενέσεις με δεσοξυχολικό οξύ δεν είναι θεραπεία απώλειας βάρους και δεν είναι κατάλληλες για την αντιμετώπιση περιοχών με μεγάλη ποσότητα λίπους.

Πρόκειται για θεραπεία lunchtime, δηλαδή μπορούμε να την πραγματοποιήσουμε όσο κάνετε διάλειμμα από την εργασία σας για μεσημεριανό ενώ πριν την έγχυση της, εφαρμόζεται τοπική αναισθητική κρέμα. Τυπικά, δύο έως τέσσερις συνεδρίες απαιτούνται για κάθε περιοχή που αντιμετωπίζουμε, με μεσοδιάστημα δύο με τριών εβδομάδων.

Αμέσως μετά τη θεραπεία θα νιώσετε κάποιο μούδιασμα ενώ μπορεί να εμφανιστεί τοπικό οίδημα (πρήξιμο). Όταν εφαρμόζεται σε εμφανείς περιοχές όπως κάτω από το πηγούνι (διπλοσάγονο), είναι καλύτερα να έχετε τη δυνατότητα απουσίας από την εργασία για λίγες ημέρες έως την υποχώρηση του οιδήματος.

Frequently asked questions

Ποιος είναι ο στόχος του Aqualyx (δεσοξυχολικού οξέος);

Η ενέσιμη λιποδιάλυση με Aqualyx στοχεύει στη φυσική μείωση της τοπικής εναπόθεσης λίπους.

Πόσο καιρό διαρκούν τα αποτελέσματα;

Είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον πως ο αριθμός των κυττάρων λίπους στη ζωή μας είναι σταθερός. Τα κύτταρα αυτά αποκαλούνται λιποκύτταρα.

υτό πρακτικά σημαίνει πως τα αποτελέσματα της λιπόλυσης διαρκούν για πάντα εάν το βάρος σας παραμένει σταθερό.

Εάν προσλάβετε βάρος μετά την ενέσιμη λιπόλυση, η περιοχή στην οποία έγινε η θεραπεία είναι προστατευμένη σε ένα βαθμό από την εναπόθεση λίπους καθώς ένα ποσοστό των λιποκυττάρων θα έχει αφαιρεθεί.

Ωστόσο, με τη πρόσληψη βάρους, περιοχές που δεν έχει γίνει θεραπεία μπορούν να εναποθέσουν περισσότερο από αυτό το λίπος. Το λίπος κάπου πρέπει να αποθηκευτεί στο σώμα μας εάν οι θερμίδες που προσλαμβάνουμε είναι περισσότερες από αυτές που καίμε.

Η πρόσληψη και η απώλεια βάρους λοιπόν θα επηρεάσουν το τελικό αποτέλεσμα της λιπόλυσης οπότε είναι εξαιρετικά σημαντικό να έχετε σταθεροποιήσει το σωματικό σας βάρος πριν την έγχυση.

Τι θα συμβεί την ημέρα της επίσκεψης στο ιατρείο;

Κατά τη συμβουλευτική επίσκεψη ο κ. Σαμαράς θα πάρει ένα πλήρες ιστορικό και θα εκτιμήσει εάν είστε κατάλληλος ασθενής για την έγχυση δεσοξυχολικού οξέος (Aqualyx) ενώ ταυτόχρονα θα πραγματοποιήσει μία πλήρη ανάλυση του σώματος σας, εξηγώντας ποιες περιοχές είναι κατάλληλες για την έγχυση και γιατί.

Είναι σημαντικό να επισημάνουμε ότι η ενέσιμη λιποδιάλυση δεν είναι κατάλληλη για όλους τους ασθενείς. Δεν έχουν δοκιμαστεί σε εγκύους και θηλάζουσες μητέρες ενώ αντενδείκνυνται σε ασθενείς οι οποίοι πάσχουν από ενεργείς φλεγμονώδεις παθήσεις του δέρματος, αλλεργικές αντιδράσεις του δέρματος, εμφανίζουν αλλεργία στα τοπικά αναισθητικά ή λαμβάνουν συγκεκριμένα φάρμακα. Όλα τα παραπάνω θα αναλυθούν κατά την αρχική επίσκεψη.

Επιπλέον, κάποιες πιο εξειδικευμένες τεχνικές, όπως χειρουργική λιποαναρρόφηση (liposuction) μπορεί να είναι πιο ενδεδειγμένες σε ορισμένες περιπτώσεις.

Εάν είστε κατάλληλη για έγχυση Aqualyx, ο κ. Σαμαράς θα σας εξηγήσει τη διαδικασία και θα σας καλέσει να υπογράψετε μία φόρμα συγκατάθεσης για την πρώτη φορά που θα υποβληθείτε στη θεραπεία.

Οι ενέσιμες θεραπείες πραγματοποιούνται είτε την ημέρα της αρχικής επίσκεψης είτε σε δεύτερο χρόνο εάν θέλετε να το σκεφτείτε περισσότερο. Την ημέρα της έγχυσης θα ληφθούν κλινικές φωτογραφίες υπό διάφορες γωνίες, μετά την υπογραφή της φόρμας συγκατάθεσης.

Εφαρμόζεται τοπική αναισθητική κρέμα και μετά από λίγη ώρα ξεκινά η ενδολιπική έγχυση του δεσοξυχολικού οξέος.

Ακολούθως, εφαρμόζεται παγοθεραπεία, θα σας φορέσουμε ένα πιεστικό επίδεσμο (τύπου κορσέ), θα σας δοθούν οδηγίες και θα μπορέσετε να αποχωρήσετε από την κλινική όταν νιώθετε άνετα.

Πόσο διαρκεί η διαδικασία;

Η διάρκεια του έγχυσης εξαρτάται από το πόσες περιοχές αντιμετωπίζουμε. Συνήθως κυμαίνεται από 10 έως 20 λεπτά.

Τα παραπάνω δεν περιλαμβάνουν τον χρόνο που χρειάζεται η κρέμα αναισθητικού για να δράσει οπότε σε αυτή τη περίπτωση η διαδικασία παίρνει περισσότερο χρόνο.

Είναι επώδυνη επέμβαση;

Μια από τις βασικές αρχές του κ. Σαμαρά είναι να δημιουργεί μια ευχάριστη εμπειρία χωρίς πόνο.

Ένα τοπικό αναισθητικό με τη μορφή κρέμας μπορεί να εφαρμοσθεί ώστε να νιώθετε πιο άνετα. Η κύρια αίσθηση μετά τη θεραπεία είναι ένα ελαφρύ κάψιμο και μούδιασμα στη περιοχή που έγινε η έγχυση.

Στην αποθεραπεία μπορεί να νιώσετε κάποια ενόχληση στην περιοχή της έγχυσης, η οποία ελαχιστοποιείται με την εφαρμογή παγοθεραπείας.

Ποια είναι η περίοδος αποθεραπείας;

Ουσιαστικά πρόκειται για θεραπεία lunchtime, δηλαδή μπορούμε να την πραγματοποιήσουμε όσο κάνετε διάλειμμα από την εργασία σας για μεσημεριανό. Στη πράξη αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται αποθεραπεία και μπορείτε να επιστρέψετε στις δραστηριότητες σας και την εργασία σας άμεσα.

Όταν η θεραπεία πραγματοποιείται σε κοσμητικά ευαίσθητες περιοχές όπως είναι κάτω από το πηγούνι (διπλοσάγονο) είναι προτιμότερο να έχετε τη δυνατότητα απουσίας από την εργασία για λίγες ημέρες έως την υποχώρηση του οιδήματος.

Στην αποθεραπεία μπορεί να εμφανίσετε οίδημα και κάποιες ενοχλήσεις κατά την εκτέλεση κινήσεων αλλά αυτό δεν επηρεάζει τις φυσικές σας δραστηριότητες.

Τα αποτελέσματα θα αρχίσουν να είναι εμφανή στις έξι εβδομάδες αλλά το τελικό αποτέλεσμα υπολογίζεται στους τρεις μήνες. Επαναληπτικές συνεδρίες μπορεί να χρειαστούν.

Ποιες είναι οι πιθανές επιπλοκές / ρίσκα;

Σε αυτές περιλαμβάνονται κάποια ενόχληση, διαφόρου βαθμού ασυμμετρία, παρατεταμένο οίδημα και ανωμαλίες στο περίγραμμα (contour irregularities).

  • Related Procedures