Βιογραφικό

Dr. Samaras | LaClinic

Ο κ. Σαμαράς απέκτησε μεγάλη εμπειρία στην Πλαστική και Επανορθωτική χειρουργική, έχοντας εκπαιδευτεί στο παγκοσμίου φήμης νοσοκομείο Addenbrooke’s του Πανεπιστημίου του Cambridge στο NHS, καθώς και στην φημισμένη ιδιωτική κλινική Velthuis του Rotterdam, ως μέρος του Fellowship της Διεθνούς Εταιρίας Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής (ISAPS Aesthetic Fellowship). Έκτοτε εργάζεται ως επιμελητής Πλαστικός Χειρουργός στο 401 ΓΝΣΑ και ίδρυσε την κλινική LACLINIC στο Κολωνάκι της Αθήνας.

Dr. Samaras

Μετά από επιτυχείς εξετάσεις όπου αρίστευσε, ξεκίνησε την ειδίκευσή του στην Πλαστική και Επανορθωτική Χειρουργική το 2014, στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών. Ακολούθως, μετά από επιτυχείς εξετάσεις έγινε μέλος στο Βασιλικό Κολλέγιο Χειρουργών της Αγγλίας (Royal College of Surgeons) και συνέχισε την ειδικότητα στο φημισμένο NHS του Ηνωμένου Βασιλείου.

Από το 2016 έως το 2020 εκπαιδεύτηκε στο παγκοσμίου φήμης νοσοκομείο Addenbrooke’s του Πανεπιστημίου του Cambridge (το οποίο επί σειρά ετών βραβεύεται μέσα στα καλύτερα 3 νοσοκομεία του Ην. Βασιλείου), δίπλα σε κάποιους από τους καλύτερους Πλαστικούς Χειρουργούς της Αγγλίας. Πιο συγκεκριμένα, ειδικεύτηκε στο πλήρες εύρος της Πλαστικής Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής όπως χειρουργική άκρας χειρός, χειρουργική μαστού, ογκολογία δέρματος και μαλακών μορίων, συγγενείς κρανιοπροσωπικές ανωμαλίες (σχιστίες χειλέων, υπεροιοσχιστίες), χειρουργική τραύματος και χειρουργική κεφαλής και τραχήλου.

Σταύρος Σαμαράς

Επί σειρά ετών υπήρξε ο άμεσος συνεργάτης του διεθνούς φήμης Πλαστικού Χειρουργού και καθηγητή Πλαστικής χειρουργικής Professor Charles Malata, με τον οποίο δούλεψε στενά τόσο στο NHS όσο και στον ιδιωτικό τομέα σε χειρουργεία αισθητικής πλαστικής χειρουργικής. Ειδικότερα, εξειδικεύτηκε δίπλα του στην χειρουργική αποκατάσταση μαστού μετά από μαστεκτομή, τόσο με ενθέματα όσο και με αυτόλογη ελεύθερη μεταμόσχευση ιστού (free flap) με μικροχειρουργική τεχνική. Στο διάστημα αυτό διεκπεραίωσε επιτυχώς πάνω από 50 ελεύθερες μεταμοσχεύσεις ιστού ενώ ταυτόχρονα συνεργάστηκαν ακαδημαϊκά και δημοσιεύσανε πολλές εργασίες σχετικές με την αποκατάσταση μαστού σε διεθνή ιατρικά περιοδικά.

Παράλληλα εκπαιδεύτηκε επισταμένως στην χειρουργική αποκατάσταση τραυμάτων και ελλειμμάτων δέρματος και μαλακών μορίων ως Senior Trauma Fellow υπό την καθοδήγηση των Μικροχειρουργών Mr Ahid Abood και Mr Keith Anderson.

Dr. Samaras | LaClinic

Ύστερα από επιτυχείς εξετάσεις του απονεμήθηκε ο Ευρωπαϊκός τίτλος ειδικότητας πλαστικής χειρουργικής (Fellow of the European Board of Plastic Reconstructive and Aesthetic Surgery) και επελέγη ανάμεσα σε υποψηφίους από όλο τον κόσμο να εκπαιδευτεί στην τέχνη της αισθητικής χειρουργικής στο παγκοσμίου φήμης fellowship της Διεθνούς Εταιρίας Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής (ISAPS Aesthetic Fellowship) στην ιδιωτική κλινική Velthuis του Rotterdam, δίπλα στους Dr Jackues van der Meulen (ιδρυτής του προγράμματος) και Dr Jeroen Stevens. Δίπλα στον Dr van der Meulen εξειδικεύτηκε μεταξύ άλλων στο facelift και στην αισθητική χειρουργική του προσώπου ενώ ο Dr Stevens τον μύησε στην τέχνη της αυτόλογης μεταμόσχευσης λίπους στην οποία πρωτοστατεί παγκοσμίως τόσο για την αυξητική του μαστού όσο και για την ανάπλαση του προσώπου.

Σταύρος Σαμαράς

Το 2021, κατόπιν επιτυχών εξετάσεων έλαβε τον επίσημο Τίτλο της ειδικότητας της Πλαστικής Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής στην Ελλάδα και έκτοτε εργάζεται ως Επιμελητής Πλαστικής Χειρουργικής στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών. Τον ίδιο χρόνο ίδρυσε την κλινική LACLINIC στο Κολωνάκι όπου προσφέρει το πλήρες εύρος της πλαστικής χειρουργικής καθώς και μη-χειρουργικών αισθητικών επεμβάσεων στους ασθενείς του.

Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Πλαστικής Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής, του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, της Διεθνούς Εταιρίας Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής (ISAPS), του General Medical Council (UK), και του Βασιλικού Κολλεγίου Χειρουργών της Αγγλίας (Royal College of Surgeons of England).

Στην Αθήνα εργάζεται ως επιμελητής στο νεοσύστατο τμήμα Πλαστικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής στο Metropolitan General ενώ παράλληλα συνεργάζεται με τον όμιλο ΙΑΣΩ, την Βιοκλινική Αθηνών και τη Ρέα Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική.