Διόρθωση διπλοσάγονου

Αφαίρεση διπλοσάγονου
Στην αφαίρεση λίπους από το σαγόνι, το πλεονάζον λίπος το οποίο συσσωρεύεται στη περιοχή αφαιρείται μέσω μίας επέμβασης που στοχεύει να δημιουργήσει ένα πιο ομαλό περίγραμμα στο λαιμό, καλύτερη όψη της κάτω γνάθου και μια καλώς περιγεγραμμένη γωνία του λαιμού (cervicomental angle).

Η επίδραση διενεργείται μέσω μικρών οπών κάτω από το πηγούνι, και κάτω από τα λοβία των αυτιών. Διαμέσου αυτών των οπών τοποθετούμε μικρές κάνουλες για την λιποαναρρόφηση του ανεπιθύμητου λίπους. Με τη πάροδο του χρόνου το δέρμα ανακτά την ελαστικότητα του και ακολουθεί το περίγραμμα της κάτω γνάθου δίνοντας το επιθυμητό αποτέλεσμα.  

Συνήθως πραγματοποιείται υπό τοπική αναισθησία και όταν δεν συνδυάζεται με άλλη επέμβαση μπορεί να γίνει σαν ημερήσια νοσηλεία, πηγαίνετε δηλαδή σπίτι σας την ίδια ημέρα.

Η αφαίρεση του διπλοσάγονου μπορεί να πραγματοποιηθεί σε συνδυασμό με άλλες άλλες θεραπείες αναγέννησης του προσώπου όπως neck lift ή αφαίρεση λίπους από τις παρειές. 

Frequently asked questions

Ποιος είναι ο στόχος της αφαίρεσης λίπους από το λαιμό;

Να δώσει ένα ομαλό περίγραμμα λεπταίνοντας το λαιμό. Δημιουργείται μια καλώς περιγεγραμμένη γωνία του λαιμού (cervicomental angle).

Πόσο καιρό διαρκούν τα αποτελέσματα;

Τα αποτελέσματα της αφαίρεσης λίπους από το λαιμό αντέχουν στη πάροδο του χρόνου εφόσον το βάρος σας διατηρείται σταθερό.

Γενικά ο όγκος αυτού του διαμερίσματος λίπους στο λαιμό διαφέρει σε κάθε άνθρωπο. Συνεπώς, η επίδραση της επέμβασης διαφέρει από ασθενή σε ασθενή και είναι δύσκολο να προβλεφθεί οπότε τα αποτελέσματα είναι εξατομικευμένα και διαφέρουν σε βάθος χρόνου.

Πριν προχωρήσετε στην επέμβαση συζητήστε όλες τις προσδοκίες σας με τον χειρουργό σας.

Τι θα συμβεί την ημέρα του χειρουργείου;

Την ημέρα του χειρουργείου μία νοσηλεύτρια θα σας κάνει εισαγωγή στην κλινική, τα στοιχεία σας θα επιβεβαιωθούν και θα αλλάξετε τα ρούχα σας σε χειρουργική ρόμπα.

Ο κ. Σαμαράς θα σας δει πριν το χειρουργείο για να συζητήσετε εκ νέου όλες τις λεπτομέρειες, να υπογράψετε τη φόρμα συγκατάθεσης ασθενούς και να “ζωγραφίσει” πάνω σας τις χειρουργικές τομές.

Μετά το πέρας της επέμβασης ο χειρουργός θα επικοινωνήσει με το κοντινό σας περιβάλλον ή την οικογένεια σας για να τους ενημερώσει για την ολοκλήρωση του χειρουργείου και να τους καθησυχάσει. Αναλόγως την επέμβαση μπορεί να σας επισκεφθεί μετά το χειρουργείο για να σας ενημερώσει για την έκβαση του.

Όταν νιώθετε άνετα, η ομάδα της κλινικής θα σας επιτρέψει να πάρετε εξιτήριο, την ίδια ημέρα. Φαρμακευτική αγωγή και μετεγχειρητικές οδηγίες θα σας δοθούν αναλυτικά.

Πόσο διαρκεί το χειρουργείο;

Η διάρκεια του χειρουργείου εξαρτάται από το είδος της επέμβασης. Όταν η αφαίρεση λίπους από το λαιμό πραγματοποιείται χωρίς άλλες επεμβάσεις διαρκεί 45-60 λεπτά.

Είναι επώδυνη επέμβαση;

Μια από τις βασικές αρχές του κ. Σαμαρά είναι να δημιουργεί μια ευχάριστη εμπειρία χωρίς πόνο.

Ένα αναισθητικό μακράς διάρκειας δράσης χορηγείται τοπικά στο τέλος της επέμβασης για να νιώθετε πιο άνετα.

Στην αποθεραπεία θα νιώθετε κάποια δυσφορία στην περιοχή της επέμβασης η οποία γίνεται εύκολα ανεκτή με παυσίπονα από το στόμα.

Ποια είναι η περίοδος αποθεραπείας;

Η αφαίρεση λίπους από το λαιμό θεωρείται μικρή επέμβαση οπότε η αποθεραπεία είναι 1-2 ημέρες.

Κατά τη διάρκεια της αποθεραπείας θα μπορείτε να κινητοποιήστε πλήρως και θα σας ενθαρρύνουμε να το κάνετε.


Η τελική εμφάνιση του λαιμού εξαρτάται από το μέγεθος του λίπους που αφαιρέθηκε αλλά τα αποτελέσματα θα είναι εμφανή μετά την υποχώρηση του οιδήματος στις πρώτες 10 ημέρες.

Συνήθως χρησιμοποιείται ένας μικρός ελαστικός κορσές γύρω από τη κεφαλή ο οποίος βοηθάει στην αποφυγή του οιδήματος και καθιστά ταχύτερη την αποθεραπεία.

Πως προετοιμάζομαι για το χειρουργείο;

Θα σας δοθούν αναλυτικές οδηγίες από τον χειρουργό σας. Αυτές μπορεί να περιλαμβάνουν οδηγίες σίτισης, διακοπής του καπνίσματος, λήψης ή διακοπής λήψης συγκεκριμένων φαρμάκων και σκευασμάτων.

Αν καπνίζετε, σε γενικές γραμμές συστήνεται η διακοπή ιδανικά για 6 εβδομάδες προ της επέμβασης έως και 2 εβδομάδες μετά. Αν εμφανίσετε συμπτώματα κρυολογήματος ή οποιασδήποτε λοίμωξης, το χειρουργείο συνήθως θα αναβάλλεται μετά από συζήτηση με τον χειρουργό και τον αναισθησιολόγο.

Ποιες είναι οι πιθανές επιπλοκές / ρίσκα;

Οι πιθανές επιπλοκές περιλαμβάνουν κάποια δυσφορία, κίνδυνο λοίμωξης, αιμορραγίας, οιδήματος.

Τα αποτελέσματα όσον αφορά την ύφεση του οιδήματος και υπολογίζονται στις 10 ημέρες. Αυτό ωστόσο ποικίλει από ασθενή σε ασθενή.

  • Related Procedures