Mommy makeover

mommy makeover
Ο όρος mommy makeover περιλαμβάνει ένα συνδυασμό επεμβάσεων, συνηθέστερα ένα αισθητικό χειρουργείο των μαστών μαζί με κοιλιοπλαστική και συρραφή των κοιλιακών μυών που έχουν χαλαρώσει λόγω των κυήσεων. Ο πιο συχνός συνδυασμός είναι αυτός της αυξητικής μαστών, με ή χωρίς ανόρθωση του στήθους, μαζί με κοιλιοπλαστική ενώ συχνά μπορεί να διενεργηθεί και λιποαναρρόφηση σε κάποιες μικρές περιοχές.

Με τον συνδυασμό αυτό επαναφέρουμε τις αλλαγές στο σώμα απόρροια της εγκυμοσύνης. Το στήθος χάνει τον όγκο που είχε κατά τη διάρκεια αυτής και η έλλειψη όγκου έχει ως αποτέλεσμα τη χαλάρωση του δέρματος του μαστού που οδηγεί σε πτώση αυτού μαζί με τη θηλή. Στην κοιλιακή χώρα αντιμετωπίζουμε τη χαλάρωση του δέρματος αλλά και τη διάσταση των υποκείμενων κοιλιακών μυών.

Οι επεμβάσεις αυτές πραγματοποιούνται σε μία συνεδρία οπότε η ανάρρωση είναι ενιαία. Επιπλέον, με το συνδυασμό επεμβάσεων αποφεύγεται η δεύτερη νοσηλεία στο νοσοκομείο και μία δεύτερη αναισθησία το οποίο μπορεί να συμπιέσει το κόστος συγκριτικά με τη διενέργεια των χειρουργείων σε διαφορετικούς χρόνους.

Η επέμβαση πραγματοποιείται υπό γενική αναισθησία και αναλόγως του είδους των επεμβάσεων χρειάζεται νοσηλεία για 1 με 2 ημέρες.

Frequently asked questions

Ποιος είναι ο στόχος του mommy makeover;

Με αυτό τον συνδυασμό επεμβάσεων επαναφέρουμε τις αλλαγές στο σώμα της γυναίκας απόρροια της εγκυμοσύνης, αντιμετωπίζοντας κυρίως τη χαλάρωση και την απώλεια όγκου από τους μαστούς και τη χαλάρωση της κοιλιακής χώρας.

Πόσο καιρό διαρκούν τα αποτελέσματα;


Καθώς οι μαστοί και η κοιλιά υφίστανται αλλαγές με το χρόνο και την εγκυμοσύνη, το χρονικό σημείο της επέμβασης θα πρέπει να επιλεχθεί όταν η οικογένεια σας έχει ολοκληρωθεί και δεν σχεδιάζετε άλλες εγκυμοσύνες.

Τα αποτελέσματα του mommy makeover αντέχουν στο χρόνο, αλλά οι παράγοντες που αναφέραμε νωρίτερα αναπόφευκτα επηρεάζουν τους ιστούς.

Επίσης πρέπει να τονίσουμε ότι η βαρύτητα θα προκαλέσει μία φυσική πτώση των μαστών σε βάθος χρόνου. Αυτό διαφέρει από ασθενή σε ασθενή και είναι δύσκολο να προβλεφθεί.

Πριν προχωρήσετε στην επέμβαση συζητήστε όλες τις προσδοκίες σας με τον χειρουργό σας.

Τι θα συμβεί την ημέρα του χειρουργείου;

Την ημέρα του χειρουργείου μία νοσηλεύτρια θα σας κάνει εισαγωγή στην κλινική, τα στοιχεία σας θα επιβεβαιωθούν και θα αλλάξετε τα ρούχα σας σε χειρουργική ρόμπα.

Ο κ. Σαμαράς θα σας δει πριν το χειρουργείο για να συζητήσετε εκ νέου όλες τις λεπτομέρειες, να υπογράψετε τη φόρμα συγκατάθεσης ασθενούς και να “ζωγραφίσει” πάνω σας τις χειρουργικές τομές. Το μέγεθος των ενθεμάτων (αν τοποθετηθούν) θα επιβεβαιωθεί τότε για άλλη μία φορά πριν το χειρουργείο

Μετά το πέρας της επέμβασης ο χειρουργός θα επικοινωνήσει με το κοντινό σας περιβάλλον ή την οικογένεια σας για να τους ενημερώσει για την ολοκλήρωση του χειρουργείου και να τους καθησυχάσει. Αναλόγως την επέμβαση μπορεί να σας επισκεφθεί μετά το χειρουργείο για να σας ενημερώσει για την έκβαση του.

Όταν νιώθετε άνετα, η ομάδα της κλινικής θα σας επιτρέψει να πάρετε εξιτήριο, συνήθως την επόμενη ημέρα. Φαρμακευτική αγωγή και μετεγχειρητικές οδηγίες θα σας δοθούν αναλυτικά. Θα χρειαστεί να φορέσετε ένα μαλακό στηθόδεσμο (χωρίς μπανέλα) και ένα ελαστικό κορσέ στην κοιλιά για 4 εβδομάδες, για καλύτερη υποστήριξη και ταχύτερη αποθεραπεία. Μετά από αυτό το διάστημα θα μπορέσετε να φορέσετε ένα κλασικό στηθόδεσμο προσαρμοσμένο στο νέο σχήμα και μέγεθος του μαστού σας.

Πόσο διαρκεί το χειρουργείο;

Η διάρκεια του χειρουργείου εξαρτάται από το είδος της επέμβασης. Συνήθως διαρκεί από τρεις έως τέσσερις ώρες ανάλογα με τον αριθμό των επεμβάσεων που θα πραγματοποιηθούν.

Τα παραπάνω δεν περιλαμβάνουν τον χρόνο εισαγωγής στην αναισθησία, την είσοδο και την έξοδο από τα χειρουργεία.

Είναι επώδυνη επέμβαση;

Μια από τις βασικές αρχές του κ. Σαμαρά είναι να δημιουργεί μια ευχάριστη εμπειρία χωρίς πόνο.

Ένα αναισθητικό μακράς διάρκειας δράσης χορηγείται τοπικά στο τέλος της επέμβασης για να νιώθετε πιο άνετα ενώ ένας μαλακός (αθλητικός) στηθόδεσμος (με τις θηλές εκτεθειμένες) τοποθετείται για να ελαχιστοποιήσει το οίδημα και να προσφέρει επιπλέον υποστήριξη.

Στην αποθεραπεία θα νιώθετε κάποια δυσφορία στην περιοχή της επέμβασης η οποία γίνεται εύκολα ανεκτή με παυσίπονα από το στόμα.

Καθώς η κοιλιά σας έχει τεντωθεί, αναπόφευκτα θα είστε ελαφρά σκυμμένη τις πρώτες ημέρες και μπορεί η μέση σας να αρχίσει να πονάει. Αυτό υποχωρεί πλήρως μόλις αρχίσετε να στέκεστε όρθια. Το χρονικό σημείο κατά το οποίο θα μπορέσετε να σταθείτε όρθια διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Ποια είναι η περίοδος αποθεραπείας;

Η ακριβής περίοδος αποθεραπείας εξαρτάται από τον αριθμό επεμβάσεων που θα πραγματοποιηθούν. Για περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να ανατρέξετε στις υποενότητες των ξεχωριστών χειρουργικών επεμβάσεων.

Πως προετοιμάζομαι για το χειρουργείο;

Θα σας δοθούν αναλυτικές οδηγίες από τον χειρουργό σας. Αυτές μπορεί να περιλαμβάνουν οδηγίες σίτισης, διακοπής του καπνίσματος, λήψης ή διακοπής λήψης συγκεκριμένων φαρμάκων και σκευασμάτων.

Αν καπνίζετε, σε γενικές γραμμές συστήνεται η διακοπή ιδανικά για 6 εβδομάδες προ της επέμβασης έως και 2 εβδομάδες μετά. Πρέπει να αποφύγετε την ηλιοθεραπεία καθώς και την αυστηρή δίαιτα, καθώς επηρεάζεται η ποιότητα της ουλής και η επούλωση του τραύματος γενικότερα. Αν εμφανίσετε συμπτώματα κρυολογήματος ή οποιασδήποτε λοίμωξης, το χειρουργείο συνήθως θα αναβάλλεται μετά από συζήτηση με τον χειρουργό και τον αναισθησιολόγο.

Ποιες είναι οι πιθανές επιπλοκές / ρίσκα;

Το mommy makeover είναι μία μεγάλη συνδυαστική επέμβαση συνεπώς αυξάνεται ο κίνδυνος μετεγχειρητικών επιπλοκών. Για το λόγο αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό να τηρείτε τις οδηγίες προετοιμασίας για το χειρουργείο, ιδιαίτερα όσον αφορά το κάπνισμα, αλλά και να διατηρείτε ένα δείκτη μάζας σώματος (BMI) κατά το δυνατόν μικρότερο από 30. Για περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να ανατρέξετε στις υποενότητες των ξεχωριστών χειρουργικών επεμβάσεων.

  • Related Procedures