Μεσοθεραπεία κατά της κυτταρίτιδας

Μεσοθεραπεία κατά της κυτταρίτιδας
Το ποσοστό των γυναικών που εμφανίζουν κυτταρίτιδα σε κάποιο σημείο του σώματος τους υπολογίζεται περίπου στο 80 με 90%.

Ορμόνες όπως τα οιστρογόνα θεωρείται πως παίζουν κάποιο ρόλο στην ανάπτυξη της κυτταρίτιδας, το οποίο εξηγεί γιατί οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να αναπτύξουν τη λεγόμενη όψη “φλοιού πορτοκαλιού”.

Τυπικά η κυτταρίτιδα εμφανίζεται στους μηρούς, τους γλουτούς και την κοιλιά και είναι το αποτέλεσμα της αλληλεπίδρασης του συνδετικού ιστού του δέρματος και μιας στιβάδας λίπους που βρίσκεται ακριβώς κάτω από αυτό. Το αποτέλεσμα είναι το δέρμα να εμφανίζει τα χαρακτηριστικά λακκάκια τα οποία είναι εξαιρετικά δύσκολο να εξαφανιστούν.

Η ετερόλογη μεσοθεραπεία που χρησιμοποιούμε στην κλινική μας για τη καταπολέμηση της κυτταρίτιδας είναι σχεδιασμένη να δρα σε συνέργεια τόσο ενάντια στην τοπική όσο και στη γενικευμένη κυτταρίτιδα, ενώ η δράση της δεν περιορίζεται στην επιφάνεια του δέρματος αλλά και σε πιο βαθείς στιβάδες αυτού.

Η δράση της συνοψίζεται ως εξής:

  • Κονιορτοποίηση της ενσωματωμένης κυτταρίτιδας. Το υαλουρονικό οξύ που εμπεριέχεται στη σύσταση της μεσοθεραπείας υδρολύει τις κυτταρικές μεμβράνες, παγιδεύει τα λιποκύτταρα σε ομάδες (clusters) τα οποία ευθύνονται για την συμφόρηση του λίπους. Οι ιστοί αποσυμφορούνται.
  • Ενεργοποίηση της λιπόλυσης, μείωση της εναπόθεσης λίπους. Σχεδιασμένη με λιποδιαλυτικά ένζυμα, η μεσοθεραπεία κατά της κυτταρίτιδας διεγείρει τη μείωση της εναπόθεσης λίπους και ενισχύει τη χρήση αυτού σε πηγή ενέργειας.
  • Ενίσχυση της μικροκυκλοφορίας και της απορροής. Η καφεΐνη διεγείρει την δερματική μικροκυκλοφορία και την απομάκρυνση των λιπαρών οξέων που έχουν διασπαστεί ως απόρροια της λιπόλυσης.
  • Βελτίωση της εξωτερικής εμφάνισης του δέρματος. Στην ετερόλογη μεσοθεραπεία εγχύονται μικρές ποσότητες υαλουρονικού οξέος μαζί με ένα σύμπλεγμα βιταμινών, αμινοξέων, μετάλλων και άλλων θρεπτικών συστατικών του δέρματος. Το σύμπλεγμα αυτό διαχέεται στο κατώτερο χόριο, εκεί που οι ενυδατικές κρέμες δεν μπορούν να προσεγγίσουν. Το υαλουρονικό οξύ προσδίδει άμεση και βαθιά ενυδάτωση στην επιδερμίδα.

Εγχύοντας αυτά τα συστατικά μπορούμε να αναζωογονήσουμε και να ανανεώσουμε το δέρμα με ένα φυσικό τρόπο, διεγείροντας τη παραγωγή κολλαγόνου και ενισχύοντας τον κυτταρικό μεταβολισμό. Αποτέλεσμα είναι ένα πιο απαλό, πιο φωτεινό και νεανικό στην όψη και την υφή δέρμα. Καθώς διεγείρεται ο κυτταρικός μεταβολισμός της επιδερμίδας, μπορείτε να περιμένετε ένα πιο σφριγηλό, πιο ομαλό περίγραμμα της περιοχής που έγινε η θεραπεία.

Τα αποτελέσματα αρχίζουν και γίνονται εμφανή ήδη από τη δεύτερη εφαρμογή της μεσοθεραπείας αλλά ένα ολοκληρωμένο πρωτόκολλο απαιτεί 4-6 εφαρμογές σε τακτικά χρονικά διαστήματα προτείνεται για να έχετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

The experience

Η ενδεδειγμένη θεραπεία θα καθοριστεί ανάλογα με τις ανάγκες σας κατά την αρχική επίσκεψη στο ιατρείο του κ. Σαμαρά, όπου θα σας παρέχει όλες τις λεπτομέρειες χωρίς να έχετε καμία υποχρέωση να υποβληθείτε στη θεραπεία που σας προτείνει.

Οι ενέσιμες θεραπείες πραγματοποιούνται στη state-of-the-art κλινική LACLINIC, στο Κολωνάκι, είτε την ημέρα της αρχικής επίσκεψης είτε σε δεύτερο χρόνο εάν θέλετε να το σκεφτείτε. Η επιλογή είναι αποκλειστικά δική σας.

Ανάλογα με τις περιοχές που θα γίνει η έγχυση, τυπικά δεν χρειάζεται αναισθησία, αλλά μπορεί να επιλέξετε να έχετε κάποια μορφή τοπικού αναισθητικού όπως κάποια αναισθητική κρέμα.

Οι περισσότεροι ασθενείς μετά την έγχυση μεσοθεραπείας επιστρέφουν στην εργασία τους ή τις καθημερινές δραστηριότητες την ίδια ημέρα.

Frequently asked questions

Πόσες εγχύσεις ετερόλογης μεσοθεραπείας θα χρειαστούν για τη μείωση της κυτταρίτιδας;

Αυτό διαφέρει αρκετά από ασθενή σε ασθενή και θα καθοριστεί κατά τη συμβουλευτική σας επίσκεψη με τον κ. Σαμαρά.

Εξαρτάται από τις περιοχές που σας απασχολούν, τις προτεραιότητες σας και την αρχική εκτίμηση. Οι παράγοντες αυτοί λαμβάνονται υπόψιν και δημιουργείται το πλάνο θεραπείας, ώστε να μοιράσουμε τις εγχύσεις σε βάθος χρόνου.

Τυπικά για ένα ολοκληρωμένο αποτέλεσμα απαιτούνται 4-6 εφαρμογές με μεσοδιάστημα 7-15 ημερών. Το αποτέλεσμα στη συνέχεια συντηρείται με μία επανάληψη της εφαρμογής κάθε τέσσερις με έξι μήνες.

Τα αποτελέσματα είναι εμφανή μετά από τρεις με τέσσερις εβδομάδες.

Πόσο καιρό διαρκούν τα αποτελέσματα;

Ένα ολοκληρωμένο πρωτόκολλο σας δίνει ένα πιο σφριγηλό, απαλό και ενυδατωμένο δέρμα για τουλάχιστον έξι μήνες. Μπορείτε να ενισχύσετε το αποτέλεσμα με μία ολιστική θεραπεία για το σπίτι.

Πριν προχωρήσετε στην έγχυση συζητήστε όλες τις προσδοκίες σας με τον κ. Σαμαρά.

Τι θα συμβεί την ημέρα της επίσκεψης στο ιατρείο;

Κατά τη συμβουλευτική επίσκεψη ο κ. Σαμαράς θα πάρει ένα πλήρες ιστορικό και θα εκτιμήσει εάν είστε κατάλληλος ασθενής για την έγχυση μεσοθεραπείας ενώ ταυτόχρονα θα πραγματοποιήσει μία πλήρη ανάλυση του σώματος σας, εξηγώντας ποιες περιοχές είναι κατάλληλες για την έγχυση και γιατί.

Είναι σημαντικό να επισημάνουμε ότι η ετερόλογη μεσοθεραπεία δεν είναι κατάλληλη για όλους τους ασθενείς. Θεωρείται μη ασφαλή για εγκύους, θηλάζουσες μητέρες και για ασθενείς οι οποίοι πάσχουν από ενεργείς φλεγμονώδεις παθήσεις του δέρματος, αλλεργικές αντιδράσεις του δέρματος, εμφανίζουν αλλεργία στα τοπικά αναισθητικά και εάν λαμβάνουν συγκεκριμένα φάρμακα. Όλα τα παραπάνω θα αναλυθούν κατά την αρχική επίσκεψη.

Επιπλέον, κάποιες πιο εξειδικευμένες τεχνικές, όπως λιποαναρρόφηση ή κοιλιοπλαστική μπορεί να είναι πιο ενδεδειγμένες σε ορισμένες περιπτώσεις.

Εάν είστε κατάλληλη για έγχυση, ο κ. Σαμαράς θα σας εξηγήσει τη διαδικασία και θα σας καλέσει να υπογράψετε μία φόρμα συγκατάθεσης για την πρώτη φορά που θα υποβληθείτε στη θεραπεία.

Οι ενέσιμες θεραπείες πραγματοποιούνται είτε την ημέρα της αρχικής επίσκεψης είτε σε δεύτερο χρόνο εάν θέλετε να το σκεφτείτε περισσότερο. Την ημέρα της έγχυσης θα ληφθούν κλινικές φωτογραφίες μετά την υπογραφή της φόρμας συγκατάθεσης. Μπορεί να εφαρμοσθεί τοπική αναισθητική κρέμα, εάν το επιθυμείτε.

Η διάρκεια της έγχυσης εξαρτάται από το πόσες περιοχές αντιμετωπίζουμε. Ακολούθως, θα σας δοθούν οδηγίες και θα μπορέσετε να αποχωρήσετε από την κλινική όταν νιώθετε άνετα.

Πόσο διαρκεί η διαδικασία;

Η διάρκεια του έγχυσης εξαρτάται από το πόσες περιοχές αντιμετωπίζουμε. Συνήθως κυμαίνεται από 10 έως 30 λεπτά.

Τα παραπάνω δεν περιλαμβάνουν τον χρόνο που χρειάζεται η κρέμα αναισθητικού για να δράσει οπότε σε αυτή τη περίπτωση η διαδικασία παίρνει περισσότερο χρόνο.

Είναι επώδυνη επέμβαση;

Μια από τις βασικές αρχές του κ. Σαμαρά είναι να δημιουργεί μια ευχάριστη εμπειρία χωρίς πόνο.

Ένα τοπικό αναισθητικό με τη μορφή κρέμας μπορεί να εφαρμοσθεί ώστε να νιώθετε πιο άνετα.

Στην αποθεραπεία μπορεί να νιώσετε κάποια ενόχληση στην περιοχή της έγχυσης την ίδια ημέρα, η οποία ελαχιστοποιείται με την εφαρμογή κρύων επιθεμάτων (κομπρέσες) μετά τη θεραπεία.

Ποια είναι η περίοδος αποθεραπείας;

Ουσιαστικά πρόκειται για θεραπεία lunchtime, δηλαδή μπορούμε να την πραγματοποιήσουμε όσο κάνετε διάλειμμα από την εργασία σας για μεσημεριανό. Στη πράξη αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται αποθεραπεία και μπορείτε να επιστρέψετε στις δραστηριότητες σας και την εργασία σας άμεσα.

Υπάρχει ένα θεωρητικό ρίσκο εμφάνισης εκχυμώσεων (μελανιές) αλλά καθώς χρησιμοποιούνται εξαιρετικά μικρές βελόνες, το ρίσκο αυτό ελαχιστοποιείται. Ένα ήπιο ερύθημα είναι αναμενόμενο και συνήθως υποχωρεί αυτόματα και πολύ γρήγορα.

  • Related Procedures